Головна Новини Через “збій системи” тернополянка втратила майже 18 тисяч гривень

Через “збій системи” тернополянка втратила майже 18 тисяч гривень

Працівники Тернопільського відділу поліції задокументували факт телефонного шахрайства. Після спілкування з аферистом з рахунку жительки обласного центру зникло 17 700 гривень.
Потерпіла розповіла, що до неї зателефонував невідомий чоловік й представився працівником фінансової установи. Додзвонювач повідомив, що стався збій системи й необхідно здійснити перереєстрацію банківської картки, зазначивши персональні дані, що й зробила краянка. Вже через певний проміжок часу жінка перевірила стан рахунку й виявила нестачу коштів. За допомогою звернулася до поліцейських.
Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.
Правоохоронці наголошують, ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Суворо дотримуйтеся правил користування карткою, не передавайте ніякої інформації третім особам. Якщо подзвонили і представилися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку та зателефонуйте на гарячу лінію фінустанови. Всі дзвінки, які надходять з банку клієнту, зберігаються в історії контактів з клієнтом.

У разі надходження дзвінка з невідомого номера необхідно терміново передзвонити на гарячу лінію і уточнити у оператора всю інформацію по карті, при втраті або крадіжці – карту заблокувати.

Якщо ж ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».