Головна Новини Через борги споживачів з 22 травня у Тернополі можуть відключити гарячу воду

Через борги споживачів з 22 травня у Тернополі можуть відключити гарячу воду

У Тернополі через борги споживачів з 22-го травня можуть відключити гарячу воду. Повідомив заступник директора “Тернопільміськтеплокомуненерго” Богдан Миськів. За його словами, загальний накопичувальний борг з 1995 року становить 80 мільйонів. Щоб запобігти відключенню, необхідно заплатити, щонайменше 6 мільйонів, пише Суспільне.

“Нарахування за березень, оплата яких прийшла у квітні, склали 40 мільйонів гривень. А оплатили мешканці міста 36 мільйонів. Тобто десь оплатили 90%. Це непогано, тим більше, що ми працюємо всі в умовах карантину. Але, на жаль, існує на сьогоднішній день ще колишня заборгованість, вона складає 80 мільйонів гривень. Це нарахування одного з холодних місяців. І це не дозволяє нам вчасно розраховуватися за постачання електричної енергії”

“Тернопільміськтеплокомуненерго” 6-го травня отримало офіційне попередження від постачальника електроенергії – від Тернопільелектропостачу. У ньому йдеться, якщо не буде погашена заборгованість приблизно 6 мільйонів гривень, то 22 травня 2020 року припинять подавати електричну енергію на об’єкти теплоенерго. Тоді не зможуть працювати котельні і гарячу воду відключать, – розповів Богдан Миськів.