Головна Новини Через аферистів дитина залишилась без ліжечка

Через аферистів дитина залишилась без ліжечка

кредити
Поліцейські відкрили кримінальні провадження за фактами шахрайства вчиненні щодо двох мешканців Тернопільської області. Потерпілі здійснювали покупки в мережі – Інтернет й це закінчилося для них втратою коштів.
Тернополянка поповнила рахунок афериста на суму понад 3000 гривень, за що мала отримати посилку з продуктами харчування, однак продавець зник з легко присвоєними грошима. Ще одна потерпіла – жителька міста Копичинці. Краянка втратила 1700 гривень , які вона переказала за дитяче ліжко. Громадяни зрозуміли, що потерпіли від рук аферистів, адже після успішно здійснених транзакцій продавці вимкнули телефони.
За фактами шахрайства правоохоронці відкрили кримінальні провадження за статтею 190 ККУ.
Працівники поліції наголошують громадянам, не вірити розміщеній в мережі – Інтернет інформації про продаж або купівлю різного роду товару. Завжди необхідно здійснювати покупки на перевірених інтернет – платформах.
Саме через свою безпечність жителі Тернопілля потрапляють на гачок шахраїв і втрачають власні заощадження.
Вберегтися від шахрайства можна, дотримуючись кількох простих правил:
•    Завжди перевіряйте інформацію про покупця/продавця. Простий спосіб – ввести дані і номери телефонів в рядок пошуку в будь-якому пошуковому ресурсі і перевірити, чи є відгуки в мережі.
•    Не відправляйте передоплату, не перевіривши дату реєстрації аккаунта на ресурсі.
•    Обов’язково перевіряйте номер телефону. Зазначений в оголошенні може відрізнятися від того, з якого вам будуть передзвонювати.
Якщо ж ви все ж таки потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».