Головна Новини “Червоною зоною” і тарифами уряд душить бунтівний Тернопіль

“Червоною зоною” і тарифами уряд душить бунтівний Тернопіль

Уряд свідомо заганяє Тернопіль у “червону зону” і паралельно піднімає тарифи на електроенергію, воду та газ
Уряд душить людей тарифами
Уряд у 2 рази піднімає тариф на транспортування електроенергії з першого жовтня. Також, за вказівкою уряду піднімають тариф на холодну воду на 22 %. Крім того згідно урядової постанови № 867 НАК “Нафтогаз України” з вересня підвищив ціну природного газу на 45 % для населення та комунальних підприємств. Наслідком такого урядового рішення буде зростання вартості гарячої води на 19 %.
До цього місцева влада послідовно знижувала вартість гарячої води. Однак, сьогодні усі важелі впливу на тарифну політику перебувають в руках київських урядовців. Саме вони визначають тарифи. Попри обіцянки президента знизити тарифи одразу після парламентських виборів, реальність інша. За останні два місяці ціна газу виросла на 70 % і це ще не межа. Більше того, в Україні найдорожча у Європі електроенергія, хоча урядовці на чолі з прем’єром Денисом Шмигалем продовжують повторювати мантру про “дешеві комунальні тарифи”. Натомість саме цей уряд активно впровадив так звану “другу платіжку”, яка навіть у літній період збільшила вартість кубометру газу для більшості родин у 5-10 разів. При цьому українцям продають їхній же газ, бо надра належать народу. В той час, коли пенсіонерка чи багатодітна мати збирає останні копійки на оплату “комуналки”, керівник “Нафтогазу” Андрій Коболев, продаючи українцям їхній же газ, заробляє близько 4 млн грн на місяць.
“Червоною зоною” стримують бунтарів
“Червона зона” – це насправді інструмент придушення “бунтівного Тернополя”. Уряд свідомо заганяє раз за разом місто у “кольорові зони”, щоб досягнути три цілі:
По-перше, позбавити людей можливості годувати свої сім’ї. Для цього уряд намагається зупинити підприємства і бізнес, а за допомогою підвищення тарифів ще й загнати людей у борги.
По-друге, позбавити людей можливості протесту. Уряд використовує карантинні обмеження, щоб люди не поїхали на акції протесту до Києва. Адже кожне потрапляння у “червону зону” означає припинення залізничного і автобусного сполучення.
По-третє, за можливості зірвати вибори в особливо “несприятливих” регіонах західної України, зокрема в Тернополі. Адже це чи не єдине місто, яке відкрито виступило проти неадекватних заходів карантину, проти фактичного саботажу з боку уряду заходів з протидії коронавірусу, коли кошти замість того, щоб піти на лікарні, були витрачені на передвиборчий піар київських чиновників і будівництво доріг.
Сьогодні “на горі” дуже бояться справедливого гніву пересічних українців. Тому намагаються діяти тими ж методами, що у 2013 році, коли також зупиняли рух потягів та громадського транспорту, щоб стримати людей. Питання чи надовго вистачить терпіння українців залишається риторичним.