Головна Новини Червоний борщ зі свіжих ранніх овочів безпечний для вживання?

Червоний борщ зі свіжих ранніх овочів безпечний для вживання?

У Тернополі на ринку “ВІП-маркет” разом з фахівцями лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи Василь Хомінець відібрав овочі та фрукти для проведення досліджень на вміст нітратів.
“Хочу запевнити тернополян, що вміст нітратів в межах норми. Також ознайомився з кількістю і розташуванням на цьому ринку контрольних ваг та інформаційних стендів.
Полуниця містить 10 мг/кг нітратів, при нормі 50 мг/кг нітратів , буряк -1017 мг/кг (норма 1400 мл/кг), картопля – 85,9 мг/кг (250 мг/кг), морква – 75,2 мг/кг (400 мг/кг), капуста – 267 мг/кг (900 мг/кг).
Хочу нагадати, що фахівці лабораторії несуть відповідальність за результати досліджень лише на офіційних ринках. Овочі і фрукти, які містять більше допустимої норми нітратів, забороняються до продажу. Такі продукти харчування можуть реалізовуватися на стихійних або несанкціонованих ринках!!!
Подбайте про своє здооров`я, купуйте продукцію на офіційних ринках та в зареєстрованих торгових точках” – повідомив Хомінець.