Головна Новини Частина коштів, отриманих від перевиконання митного збору, буде спрямована на покращення стану...

Частина коштів, отриманих від перевиконання митного збору, буде спрямована на покращення стану доріг в області – Барна

Перевиконання плану митного збору дає можливість спрямувати кошти на реконструкцію та ремонт доріг в області. Тому важливо, щоб якомога більше підприємців розмитнювалися на Тернопільській митниці. На цьому при спілкуванні з головами райдержадміністрацій та головами територіальних громад на засіданні колегії акцентував голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

 

«Для нас пріоритетом розвитку області залишається будівництво доріг. Тому наша стратегія сьогодні – спільно з керівництвом митниці мобілізувати всіх зареєстрованих в області підприємців, щоб вони здійснювали розмитнення у нас. А також переконати підприємців з інших областей, що вони зможуть комфортніше і швидше розмитнюватися саме на Тернопільщині. Тому маю окреме доручення до всіх голів райдержадміністрацій, голів об’єднаних територіальних громад активно працювати в цьому напрямі», – наголосив Степан Барна.

 

При цьому він звернув увагу на позитивну тенденцію в даній сфері за підсумками І-го кварталу 2017 року – перевиконання митного збору складає понад 65 млн. грн., що дає можливість щонайменше 32,5 млн. грн. спрямувати на будівництво доріг в Тернопільській області.

 

«Ми й надалі будемо сприяти в питаннях можливості виділення додаткових коштів на ремонт доріг й працюватимемо над стратегією співфінансування цих програм. Відповідні доручення з боку обласної державної адміністрації Служба автомобільних доріг уже отримала. Тепер потрібно тільки напрацювати спільну стратегію, яка дозволить в короткий термін вирішити питання впорядкування і ремонту доріг», – зауважив Степан Барна.

 

Нагадаємо, з 1 вересня 2015 року  в деяких областях  України започаткували митний експеримент. Він, власне, передбачає можливість спрямування частини коштів отриманих від митного збору на покращення стану доріг в області. Тернопільщина до цього процесу приєдналася з січня 2017 року.