Головна Новини “Чарівну” сметану, яка не закінчується, придбала жінка у Кременці

“Чарівну” сметану, яка не закінчується, придбала жінка у Кременці

Кременчанка Галина Алкіна  у соцмережах запитує:

“Питання до господинь – може свіжа сметана в холодильнику за 2 дні отак збунтуватись ?
Надібрала , а на другий день знов повна банка . Вигідно чи шкідливо – як думаєте ?”

У коментарях дописувачі висловлюють різні здогадки, чому таке може коїтися з сметаною – від недоброчесності продавця і до захворювання корови.

Любов Бурак Поясню, бо бачила як це роблять. Спосіб “приготування” такої сметани: у свіже молоко додають соду і кілька крапель йоду. Через кілька годин молоко проганяють через сепаратор, отримують вершки. Далі їх розбавляють 1х1 кисляком і бігом несуть на базар. На смак і колір продукт не відрізнити від сметани, але за день-два вона починає бродити, бо в банці є молочно-кислі бактерії і сода, яка і спричиняє їх бродіння. Йод, як консервант і для кольору додають. Отака “кухня”.