Головна Новини Ціни в їдальні Верховної Ради завищені, порівняно з рестораном у Тернополі

Ціни в їдальні Верховної Ради завищені, порівняно з рестораном у Тернополі

Їдальню Верховної Ради України вважають дешевою невиправдано. Такий висновок напрошується, порівнявши ціни в меню. А якщо врахувати собівартість продуктів, плату за побутові послуги – тоді перевага взагалі не на боці парламентської їдальні.

З початком чергової сесії ВР в Інтернеті опублікували меню їдальні з оновленими цінами. За словами народних депутатів, в асортименті немає лобстерів з устрицями та інших незвичних делікатесів. Розчарували «всезнаючих» громадян і вартістю страв.

Щоб краще розібратися в ціновій політиці їдальні Верховної Ради, порівнюємо її меню з відомим багатьом рестораном у центрі Тернополя – «Файне місто». Нагадуємо, зарплати у Тернополі – одні з найнижчих, а отже що є недорого для столицізовсім не дешево для жителів нашого міста.

Почнемо наш віртуальний обід із салатів. 100 грам салату із картоплею та язиком відвідувачам Верховної Ради обійдеться в 11,34 грн, у «Файному місті» ж така страва з картоплею і мисливськими ковбасками або курячим філе, з у два з половиною рази більшою вагою вартує 32 грн.
Найпопулярнішим гарніром
як у Верховній раді, так і в «Файному» є картопля. Якщо в парламенті за 150 грам пюре доведеться заплатити неповних 8 грн, то в «Файному» вдвічі більшу порцію з’їсте теж за 16 грн.

Але тут рівномірності цін цих закладів настав кінець. Коли наша трапеза переходить до м’яса або риби, Верховна Рада програє одразу. От порівняйте: 110 грамів курячого шашлика в парламенті – 30 грн, а у «Файному місті» вдвічі більша порція вартує 46 грн – всього на 16 грн більше. Те ж саме і з рибою. Найдорожчим у їдальні Верховної Ради є 100 грамів філе хека із соусом – 46 з половиною грн., в той час як у «Файному» філе скумбрії з овочами (загальною масою 220 грамів) вартує 48 грн – майже стільки ж, як парламентський шматок, який, як бачите, в 2 рази менший.

Порівнюючи ціни в їдальні парламенту, треба врахувати і витрати цієї харчевні. Через те, що розміщена вона в стінах Верховної Ради, нічого за оренду, оплату комунальних послуг і т.п. їдальня не платить. Натомість ресторан на зразок «Файного міста» платить як за оренду приміщення, так і за електрику, тепло і т.д.

Якість страв у цих закладах теж на користь ресторану. Відомо, що в їдальні Верховної Ради їжу не готують, її туди привозять вже в приготовленому вигляді, що, відповідно, перетворює її на другосортну, бо зменшує термін її придатності їжі. А от у «Файному» (як і в більшості рівневих ресторанів) страви готують безпосередньо на кухні закладу, перед тим, як подати їх відвідувачам.

Тому робіть та висновки, де краще та вигідніше обідатиу Верховній Раді, чи у звичному багатьом закладі в центрі Тернополя.

meu-fm