Головна Новини Цікаво знати: вартість автівок тернопільських чиновників менша, ніж за кордоном

Цікаво знати: вартість автівок тернопільських чиновників менша, ніж за кордоном

У мережі Інтернет часто можна побачити обурення громадян щодо ставок зборів на ввезення автомобілів з-за кордону. Тож, вирішили проаналізувати, чи існує така проблема у самих чиновників, пишуть на сторінці у соцмережах ВО “Автомайдан”.

Активісти порівняли вартість придбання легківок чиновниками Тернопільської міської ради  із ринковою ціною подібних на найбільших інтернет-майданчиках з продажу автомобілів.повідомили.

Калуш Катерина Вікторівна (начальник віділу зв’язків з громадськістю) у 2016 році придбала автомобіль CHERY QQ, 2010 р.в. за 18 тис. грн. Водночас ринкова вартість такого авто стартує від 3000 доларів США (приблизно 78 тис. грн.);

Бесага Андрій Васильович син начальника управління містобудування у 2016 році придбав TOYOTA CAMRY, 2004 р.в. за 45 тис. грн. – ринкова вартість від 7000 дол. США (182 тис. грн.)

Мабуть, чиновників, не дуже цікавлять збори за ввезення автомобілів, оскільки купують вони їх в Україні за цінами в рази нижчими за ринкові, а подекуди й дешевше, ніж за кордоном.

Цікаво, що продають транспортні засоби чиновники за цінами, що відповідають ринковим. Так, член виконкому Якимчук П. М. продав ВАЗ 2107 (1998 р.в.) за 50 тис. грн. (тобто дорожче, аніж син Бесаги придбав новішу TOYOTA CAMRY), а новачок виконкому Гаврилюк С. В. продав свій MITSUBISHI LANCER (2007 р. в.) за 172 тис. грн.