Головна Новини Цьогоріч 12 жителів Тернопільщини задекларували мільйонні статки

Цьогоріч 12 жителів Тернопільщини задекларували мільйонні статки

Свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів з початку 2019 року вже виконали 2 987 громадян Тернопільської області. Порівняно з минулим роком кількість декларантів зросла на 746. Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Петро Якимчук. Він зазначив, що про отримані минулоріч неоподатковані доходи заявили 1 228 мешканців регіону. Правом на податкову знижку за цей період скористалися 1 759 осіб.

«Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань становить 3,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 900 тис. грн військового збору», – констатував Петро Якимчук.

Найчастіше декларанти заявляли про отримання доходів від здачі в найм житла та продажу рухомого чи нерухомого майна. Громадяни подали відповідно 111 та 217 таких декларацій та заявили про отримання 5,6 млн грн та 23,8 млн грн доходів. Про отримання спадку та дарування на суму 39 млн грн повідомили 323 особи. Доходи, отримані від незалежної професійної діяльності, задекларували 54 мешканці області на суму 2,8 млн гривень.

«Найбільші суми податку на доходи фізичних осіб, а це 1,9 млн грн та 900 тис. грн  визначили громадянами, які отримували минулоріч подарунки та спадщину та здійснювали  продаж нерухомого чи рухомого майна», – деталізував посадовець. Тим, хто отримував доходи від незалежної професійної діяльності та здавав у найм нерухоме чи рухоме майно, необхідно буде сплатити відповідно 500 тис. грн та 80 тис. грн податку.

«Відрадно, що 12 мешканців нашої області, які отримували доходи за кордоном, виконали свій конституційний обов’язок. Вони задекларували 200 тис. грн доходу. Порівняно з аналогічним минулорічним періодом кількість таких декларантів та заявлена ними сума зросли удвічі», – розповів Петро Якимчук.

Крім цього, 12 осіб заявили про отримання мільйонних статків на загальну суму 40 млн гривень. Основними джерелами доходів мільйонерів є продаж чи здача в оренду нерухомого та рухомого майна, спадщини чи дарування тощо. Мільйонери мають додатково сплатити 300 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 100 тис. грн військового збору.