Головна Новини Цьогоріч послугами служби зайнятості Тернопільщини скористались понад 44 тисяч осіб

Цьогоріч послугами служби зайнятості Тернопільщини скористались понад 44 тисяч осіб

За сприяння служби зайнятості області вдалося працевлаштувати майже 26 тисяч осіб, з них 8,7 тис. безробітних. З компенсацією роботодавцям витрат єдиного соціального внеску отримали роботу 453 особи зі статусом безробітного. Разова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності дала можливість 31 безробітному відкрити власний бізнес. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 2,9 тис осіб, після їх завершення більше 800 – працевлаштовано на постійні місця праці. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.
Загалом, упродовж січня-листопада 2018 року послугами служби зайнятості Тернопільщини скористались більше 44 тис. осіб, з них 25 тис. мали статус безробітного, що менше, ніж у відповідному періоді минулого року на 8,5%.
Цьогоріч понад 6,9 тис. роботодавців подали у службу зайнятості Тернопільщини інформацію про 39 тис. вакансій. Також у базі даних служби зайнятості містилось 11.5 тис. пропозицій роботи, отриманих з інших джерел. З них 6,6% були із заробітною платою вищою від середньої по області, 33,5% – з мінімальною.
За станом на 1 грудня 2018 року актуальними були 2438 вакансії, в т.ч. для робітників – 1432, для службовців – 813, для осіб, які не потребують спеціальної підготовки, – 193.
Найбільше роботодавці потребували продавців, водіїв автотранспортних засобів, кухарів, швачок, електрогазозварників, охоронники, медсестри, бухгалтери. Сталим залишається попит на працівників, які не потребують спеціальної підготовки, – підсобних робітників, вантажників.
На одне вільне робоче місце в середньому по області претендувало 3 безробітних. Найважче було знайти роботу у Зборівському районі (26 претендентів).
У січні-листопаді ц.р. 2512 безробітних проходили професійне навчання або підвищували свою кваліфікацію, 97,0% – під конкретні замовлення роботодавців. Завершили профпідготовку 2176 осіб, з них 2132 осіб вже працевлаштовано. 53 особам видано ваучер на навчання; 12 – підтвердили проходження неформального навчання за професією кухар на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості України.
На 1 грудня 2018 року на обліку в службі зайнятості перебувало 8026 безробітних. Серед них: майже 55% – жінки, третина – молодь віком до 35 років, 42% – службовці, 57% – жителі сільської місцевості. Більше половини безробітних – з вищою освітою.

Пресова служба Тернопільського обласного центру зайнятості