Головна Новини Цими вихідними у Марійському духовному центрі в селі Зарваниця відбудеться Загальноукраїнська проща.

Цими вихідними у Марійському духовному центрі в селі Зарваниця відбудеться Загальноукраїнська проща.

Цими вихідними 14-15 липня у Марійському духовному центрі в селі Зарваниця Теребовлянського району відбудеться уже традиційна Загальноукраїнська проща. Цього року, як і в попередні роки, очікується понад 100 тисяч прочан. Приїдуть до святині на Тернопільщину не лише паломники з усієї України, а й з різних країн Європи та світу.

А поки що в духовному центрі завершуються підготовчі роботи до проведення прощі. Всі сили максимально зосереджені на те, щоб прочани почувалися комфортно та безпечно під час проведення прощі. Зокрема, сьогодні працюють над облагородженням території та придорожніх зон, адже до святині багато паломників ітимуть пішки. Тривають останні роботи й на самій території Марійського духовного центру. Там працюють над викладенням кам’яної доріжки до каплиці та висадженням квітів.

Поспілкувався з робітниками, а також оглянув на скільки територія святині готова до прийому прочан голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час робочої поїздки на Теребовлянщину. Він також побував на місцях, де облаштовані стоянки для автомобілів.

Крім того, Степан Барна оглянув співоче поле, де будуть відбуватися всі основні заходи з молоддю. До Співочого поля цього року відремонтували дорогу.

Також у Зарваницi цьогорiч готують цiкаву та особливу програму для молодi.