Головна Новини Це була Людина-епоха: Тернопільщина прощається із педагогом, який усе життя присвятив дітям

Це була Людина-епоха: Тернопільщина прощається із педагогом, який усе життя присвятив дітям

На Тернопільщині пішов з життя шанований вчитель математики однієї з гімназій.

12 листопада 2022 року пішов із життя Іван Олександрович Лобчук – учитель математики Кременецької гімназії №3.

Педагог, наставник, Людина-епоха. Учитель, який весь свій професійний шлях присвятив роботі з дітьми.

Родом із багатодітної сім’ї на Лановеччині, Іван Олександрович після закінчення Кременецького педагогічного інституту вчителював у селах на Рівненщині, працював у Кременецькій школі-інтернаті №2 для дітей, хворих на ревматизм, пишуть Тернополяни.

З 1979 року і до виходу на заслужений відпочинок, понад 30 років, був учителем Кременецької ЗОШ I-III ст. №3.

Професіонал, мудрий і терплячий, відповідальний і толерантний, Іван Олександрович віддавав частинку свого серця тим, хто був поруч.

“Справжній учитель, він був вимогливим і справедливим. Уважний класний керівник – другий батько, з-під його крила вийшло не одне покоління вдячних, реалізованих у житті людей. Сивочолий інтелегент, який умів знайти потрібні слова учням і колегам, учив по-філософськи і з гумором реагувати на життєві ситуації, спокійно і впевнено долати серйозні бар’єри. Був галантним та уважним, його очі з іскорками сміху викликали усмішку, підіймали настрій. Він назавжди залишиться частинкою нашого колективу, його історією і пам’яттю, – йдеться у дописі Кременецької гімназії №3. – Іван Олександрович прожив достойне, варте глибокої шани життя. Сьогодні у щирій скорботі – його діти, онуки, правнуки. Схиляють голови у повазі родина, друзі, сусіди, колишні колеги, сотні вдячних учнів”.