Головна Новини Хуртовина, сніг та ожеледиця – прогнози синоптиків щодо погоди у Тернопільській області

Хуртовина, сніг та ожеледиця – прогнози синоптиків щодо погоди у Тернопільській області

Хуртовина, сніг та ожеледиця. Такі прогнози синоптиків щодо погоди у Тернопільській області. Аби негода не застала Тернопілля зненацька, в обласній державній адміністрації зібралися на скайп-конференцію стосовно готовності до негоди територіальних підрозділів та служб цивільного захисту, повідомляє TV4

Цього тижня погода на Тернопільщині буде морозною. Через вплив циклону, який зраз над Білоруссю, у нашому краї прогнозують погіршення погодних умов.

-Ми очікуємо невеликий сніг, місцями помірний сніг. Поривчастий вітер, на дорогах збережеться ожеледиця. Температура повітря вночі від 4 до 9 градусів морозу, вдень від 0 до 5 градусів морозу, – розповідає начальник Тернопільського обласного центру з гідрометеорології СТЕПАН СОФІНСЬКИЙ.

Також прогнозують хуртовини та ожеледицю. Щоб переконатися у готовності області до погіршення погодніх умов, в обласній державнй адміністрації провели скайп-конференцію із представниками органів місцевого самоврядування та служб цивільного захисту.

-Промоніторивши досвід попередніх років, ми визначили місця, де будуть чергувати автомобільні тягачі, автомобілі підвищеної прохідності, на ділянках доріг, де ми прогнозуємо ускладнення обстановки, – каже начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області ВІКТОР МАСЛЕЙ.

Під час наради голова ОДА дав відповідні доручення усім відповідальним службам. Зокрема, управлінню охорони здоров’я щодо створення спеціальних пунктів обігріву.

У всіх амбулаторіях, особливо, у місцях потенційних загроз мають бути відкриті цілодобові пункти обігріву. А також облаштовані палати для перебування і проживання потребуючих, – розповідає голова Тернопільської ОДА СТЕПАН БАРНА.

У межах Тернопільської області на розчищення доріг планують залучити більше двох тисяч людей та майже п’ять сотень техніки. Вже настуного тижня погода зміниться і стовпчики термометра піднімуться до позначки “плюс”. Місцями пройде дощ та мокрий сніг.

 
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HBW8GaS1Taw&w=560&h=315]