Головна Новини Хто є хто в «Територіальній громаді Тернополя»?

Хто є хто в «Територіальній громаді Тернополя»?

За мовчазного потурання місцевої влади трійка пройдисвітів-шахраїв за два роки «проповідування» популістських ідей самоуправства та вибіркового тлумачення Конституції переросла у так звану «Територіальну громаду Тернополя», членство якої вже нараховує понад 200 осіб.

Ці дві сотні анархістів, або як ще вони себе називають «люди народу України», не маючи на те жодних підстав, присвоїли собі суверенне право двохсоттисячної громади тернополян визначати уклад життя нашого міста. Сміхотворне, на перший погляд, белькотіння кількох маргіналів переросло у самозахоплення ними земельних ділянок, незаконне ведення десятками підприємців фінансової діяльності та пропаганду ідей, які прямо суперечать стабільності суспільної ситуації в Україні. Наразі поліція підозрює їх у присвоєні владних повноважень, принаймні так коментує ситуацію т.в.о. начальника головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.

Кілька скупих слів – «присвоєння владних повноважень», вони можуть створювати хибну думку про дріб’язковість порушення, але щоб чітко розуміти, що за ними стоїть, дозволю собі дещо пролити світло на «продуктивну» діяльність «людей народу України» в Тернополі.

За два роки «Територіальна громада Тернополя» видала понад 150 посвідчень «народних підприємців», наголошую, не ПРИВАТНИХ, а НАРОДНИХ підприємців. Інакше кажучи понад 150 осіб протягом двох років провадили у нашому місті підприємницьку діяльність і не сплатили ні копійки податків, пенсійних чи страхових внесків, комунальних платежів тощо. Уявіть собі, що в час, коли кожен з нас платить податки, щоб наші діти могли ходити у комунальні дитсадки, чи лікуватися у державних лікарнях, щоб ми могли пересуватися освітленими вулицями, а вночі громадський спокій міста був під охороною поліції, вони користалися всіма «благами цивілізації» не сплачуючи й копійки! Якщо тільки приблизно підрахувати, з мінімального розрахунку того, що один підприємець сплачує щомісяця принаймні 500 гривень податку, народні підприємці чемно зберегли у своїх кишенях щонайменше 1,8 млн. гривень. Або скажу інакше, ми разом із вами замість них покрили видатки бюджету на цю суму.

Не менш цікавим є факт видачі ними дозволів на виділення у «довічне користування з правом передачі нинішнім та прийдешнім поколінням» земельних ділянок для здійснення торгівлі, садівництва та розміщення тимчасових споруд. У таке довічне користування «люди народу України» отримали, а іншими словами самовільно захопили не менше шести ділянок. На одній із таких ділянок, наданій в оренду самопроголошеному «уповноваженому у справах територіальної громади м. Тернополя» Т. Прошутінському, встановлено кіоск «Гроші в кредит», де проводяться «трішки» заборонені валютні операції.

Зрештою, в той час, коли Україна зіткнулася із агресією російського окупанта, коли в кожній українській родині знайшлися руки, які взяли автомат та зупинили навалу ворога, ще один «уповноважений» тергромади Ігор Таловов вихваляється на збіговиськах своїх соратників-анархістів, що «Територіальна громада Тернополя» надала сприяння понад трьом сотням жителям області в ухиленні від мобілізації. Коли дружини та матері військовослужбовців виходили на пікети, вимагаючи від влади демобілізувати солдат, бо небуло ким їх замінити на лінії розмежування, «люди народу України» звільнили від мобілізації, лише вдумайтесь, пів батальйону призовників.

Ось такі «подвиги» членів тергормади ховаються за словами «присвоєння владних повноважень», і це ще далеко не повний перелік «добрих справ», які стали доробком «Територіальної громади Тернополя».

У особистому заліку організаторів тергромади та її активістів теж є чим похвалитися. Наприклад, такий собі, народний підприємець Андрій Лапчак під різними приводами напозичав у більше ніж 20 тернополян кругленьку суму «гамериканських гривень», яких схоже і не збирається повертати. Заміть того щоб чесно погасити борг, він пудрить людям мізки, тлумачачи їм «нюанси» законодавства…

Вважаю, що місто має знати своїх «героїв», щоб не примножувалися їх «подвиги», а всяким пройдисвітам і на думку не спадало морочити голови тернополянам. Тому, УГП продовжує викривати злочинну діяльність псевдогромади та чекає на звернення громадян, які були ошукані даною структурою.

Голова Тернопільської обласної організації

Української Галицької Партії

Ігор Велиган