Головна Новини Хто з тернополян може претендувати на доступне житло

Хто з тернополян може претендувати на доступне житло

Купити житло за дещо нижчими цінами, ніж ринкові, мають можливість окремі категорії тернополян. Програму «Будівництва (придбання) доступного житла у місті Тернополі на 2018-2020 роки» депутати прийняли у грудні минулого року. А на черговому засіданні виконавчого комітету міськради 11 квітня 2018 року затвердили Положення про участь у програмі «Будівництва (придбання) доступного житла у місті Тернополі на 2018-2020 роки».

«Доступне житло будується у Тернополі з метою першочергового його придбання працівниками установ та організацій, що утримуються за рахунок коштів міського бюджету, – повідомила Тетяна Басюрська, начальник відділу квартирного обліку та нерухомості. – Йдеться про заклади освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури, спорту і молодіжної політики, соціального захисту населення, органів місцевого самоврядування, працівниками комунальних підприємств територіальної громади Тернополя. Також доступне житло можуть придбати інваліди, молоді сім’ї та молоді одинокі громадяни до 35 років включно, внутрішньо-переміщені особи з тимчасово окупованих територій та зони бойових дій, учасники бойових дій, які проходили службу в зоні АТО та члени їхніх сімей, зареєстровані на території Тернополя, громадяни, сім’ї яких перебувають на обліку, як такі, що потребують поліпшення житлових умов. Здешевлення вартості будівництва доступного житла буде досягнуто за рахунок фінансування виділення земельної ділянки, звільнення забудовника такого житла від пайової участі у розвитку інфраструктури об’єкту, частково за рахунок виготовлення проекту кошторисної документації об’єкту будівництва. У Положенні передбачено перелік документів, які необхідно буде надати разом зі зверненням. Звернення на придбання доступного житла будуть приймати тільки у Центрі надання адміністративних послуг, що на вулиці Острозькго, 6. Для ЦНАПу розроблена відповідна інформаційна картка. Усі звернення формуватимуть у реєстр, який буде розглядати Спостережна рада, її склад також затверджується цим положенням».

Про те коли розпочнеться прийом документів на придбання доступного житла, у міській раді повідомлять додатково. Міський голова Сергій Надал також відзначив, що усі категорії тернополян, які відповідно до прийнятого положення, мають право на придбання доступного житла, повинні мати фінансову спроможність на початку будівництва оплатити не менше ніж 30% від вартості житла та, при потребі, отримати та погасити кредит на придбання житла.