Головна Новини Хто замішаний у скандалі з відстрілом собак у заповіднику

Хто замішаний у скандалі з відстрілом собак у заповіднику

За жорстоке поводження із тваринами проти керівника Бучацького товариства мисливців та рибалок порушено кримінальне провадження. Сталося це після того, як у соцмережі оприлюднили відео із відстрілом собак в одному із лісів Бучацького району. Цей факт, як повідомив начальник ГНПУ в Тернопільській області Олександр Богомол, підтвердили свідки. Зараз завдання правоохоронців встановити чи мав право керівник товариства стріляти.

«Зараз стоїть питання в тому чи законною була стрільба, – говорить Олександр Богомол. – Єгер стверджує, що згідно закону про мисливське господарство, на підставі статі 34, він мав право здійснювати відстріл непородистих, безпритульних собак. Його слова будемо перевіряти, тому що наскільки нам відомо рішення про проведення відстрілу не було. Думаю, результати перевірки управління мисливського господарства підтвердять цей факт.».

Через декілька днів після випадку в заповіднику керівнику, який стріляв у тварин, спалили автомобіль. Факт підпалу також підтвердився. На транспортний засіб зверху вилили легкозаймисту речовину і підпалили. Поліція ще не знайшла, хто це зробив. Відпрацьовують різні версії, в тому числі і випадок з відстрілом.

Є у цій справі і ще одна сторона – власники собак, яких відстрілював єгер. Що ці люди робили в заповіднику із мисливськими собаками Олександр Богомол пообіцяв з’ясувати. А чи були серед них правоохоронці відповіді не дав.

«Нами поки що опрацьована тільки сторона єгеря і тих, хто був з ним, – зазначив головний поліцейський області. – Інша сторона поки що ухилялася від дачі свідчень, у найближчі дні вони будуть допитані і будемо цікавитися, що вони там робили, підстрілили вони дичину чи ні. Оцінимо цю ситуацію і однозначно приймемо рішення або про порушення кримінальної справи, або зробимо висновок про відсутність ознак кримінального правопорушення. Осіб, які там були встановлено, з представників поліції там нікого не було, стосовно представників інших правоохоронних органів, я поки що інформацію давати не буду. Опитуємо всіх, тоді деталі повідомимо згодом.».