Головна Новини Хома каже одне, а Похиляк робить по-іншому

Хома каже одне, а Похиляк робить по-іншому

Як ми уже повідомляли, начальник профільного управління Тернопільської ОДА  Ольга Хома заявила, що не мають права не допускати до навчання дітей, у яких немає щеплення проти кору. Мовляв, це вибір кожного. Натомість зобов’яже вчителів збирати батьківські збори, а медиків проводити роз’яснювальні роботи.

Однак у місті склалася інша ситуація. Як відомо, до лікарні з діагнозом кір поступило 5 дітей. Через це у міській раді зібрали місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Під час якої дійшли висновку:

“На період неблагополучної ситуації по кору у місті Тернополі та, керуючись ст.15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», та на виконання спільного листа Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 08.09.2017 року №05-2/24166/1/11-9057 «Щодо спалаху захворювання на кір» з 10.10.2017 року заборонити відвідування дошкільних та загальноосвітніх шкіл дітьми, які не мають жодного щеплення проти цього інфекційного захворювання”, пише 0352.

А медиків зобов’язали у терміновому порядку провести вакцинацію.