Головна Новини Хлопчик, який найбільше обгорів під час пожежі в Угринові, повернувся з лікування

Хлопчик, який найбільше обгорів під час пожежі в Угринові, повернувся з лікування

До Тернополя повернувся 17-річний Ігор Георгіца, який обгорів під час вибуху газу в клубі села Угринів Підгаєцького району. Майже два місяці він лікувався в Київському опіковому центрі. Про це повідомила мама Оксана Георгіца.

Хлопець отримав опіки 47-ми відсотків шкіри. 4-го січня хлопця доправили до Тернопільської лікарні. Десять днів він пробув у реанімації. Потім ще два тижні – у реанімаційному відділенні Київського опікового центру, – розповіла Оксана Георгіца журналістам Суспільного:

“Стан був надважкий і нас вирішили відправити на лікування в спеціалізований центр. Приїжджав професор з Києва і в ніч з 13 на 14 ми опинилися в Києві. Велика площа опіків, дитина лежача була довший час. І коли шкіра заживає, вона має здатність стягуватися. І дитині приходилося по-новому вчитися ходити, згинати-розгинати ноги”.

Хлопець розповідає, донині пам’ятає те, що сталося у клубі два місяці тому:

“Ми там грали теніс і просто зненацька появилося полум’я. Я зразу не зорієнтувався і побіг в сторону сцени, а не в сторону виходу, бо вогонь зі сторони виходу прийшов. На мені штани повністю сплавилися. Волосся ще було підплавлене, але просто шкіра обгоріла. Я навіть болю не відчував, в стані шоку був. На мені ще палала куртка в той момент і чоловік-сусід, він живе біля клубу, допоміг її зняти. Вже себе почуваю здоровіше, краще. Рани заживають потроху Ще є маленькі ранки на ногах і голові. Сильний свербіж, бо гоїться. Вже йде на поправку”.

Медичний директор обласної дитячої лікарні Алла Філюк готує документи для подальшого лікування та реабілітації хлопця:

“Це була найважча дитина серед усіх, які поступили на той час, але ми раді його сьогодні знову бачити. Він поступив до нас, щоб ми його обстежили і на подальше він їде на реабілітацію та санаторно-курортне лікування у Немирів”.

Відомо:

  • Восьмеро неповнолітніх віком від 12-ти до 17-ти років травмовані від вибуху в сільському клубі. Це сталося 3-го січня в селі Угринів Підгаєцького району о 17.40 через несправну газову трубу.
  • 5 -го січня вісьмом дітям, які травмувалися під час вибуху в Угриневі на Підгаєччині, зробили операції з пересадки шкіри. Вони знаходяться в обласній дитячій лікарні, троє з них в реанімації, п’ятеро – в хірургічному відділенні.
  • Понад 30 тернополян здали донорську кров, щоб допомогти травмованим дітям з Угринова
  • 20-го січня трьом дітям, які отримали опіки під час вибуху газу в клубі села Угринів Підгаєцького району, зняли пов’язки з обличчя. Вони та ще четверо травмованих перебували на лікуванні в хірургічному відділенні Тернопільської обласної дитячої лікарні.
  • Двох хлопців ще лікують у Львівському опіковому центрі. П’ятеро перебувають на реабілітації в санаторії “Медобори”. Про це повідомила медична директорка обласної дитячої лікарні Алла Філюк.