Головна Новини Хлопчик з Тернопільщини під час карантину навчився віртуозно грати на акордеоні

Хлопчик з Тернопільщини під час карантину навчився віртуозно грати на акордеоні

Якось, переглядаючи відео на YouTube, я натрапила на те, де юний хлопчина напрочуд віртуозно грав на акордеоні. Кілька разів переглядала. Зрештою вирішила дізнатися, звідкіля цей юний талант, пише Свобода.

Як з’ясувалося, звати музиканта Назар Тимчишин. Йому 13 років, мешкає у селі Гаї-за-Рудою Зборівського району. Навчається у Залозецькій дитячій музичній школі, у четвертому класі на народно-духовому відділі. Я поспілкувалася із директором освітнього закладу Ярославом. Розпитала про школу й про юного акордеоніста, який вперто підкорює простори Інтернету.

Як з’ясувалося, пан Ярослав є викладачем хлопця і дуже пишається його успіхами.

“Його привели батьки чотири роки тому. Батько, старший брат навчалися у музичній школі. У мами теж є великий талант до музики. Так вирішили прищепити любов до прекрасного і молодшому – Назаркові”, – розповів директор.

Спершу було непросто, пригадує викладач. Вони придивлялися один до одного, намагалися порозумітися. А потім все налагодилося. Назарчик з радістю відвідував заняття. Та найбільше тішать директора успіхи, яких досяг учень на дистанційному навчанні.

“Я в захваті від цього хлопчини. Він із великим задоволенням ходить на уроки. Окрім того, він дуже слухняна дитина. Прислуговує у сільській церкві, читає Апостола, соліст в церковному хорі. Тож у свої 13 років користується великою популярність серед жителів села”.

З початком карантину й учні, і педагоги були дещо розгублені, не знали, як проводити навчання надалі. Однак не сиділи, склавши руки. Вчителі щодня спілкувалися з дітьми по телефону, через “Скайп” чи у “Вайбері”. Було не просто, але з усіх сил намагалися донести до учнів новий матеріал. До слова, іспити теж приймали дистанційно. Діти знімали виконання тих чи інших творів на камеру, а тоді надсилали викладачам.

Пан Горішній розповів, що відео з Назаром переглянув їх колишній випускник Андрій Семеляк, який сьогодні мешкає в столиці, є магістром музики, працював концертмейстером у хорі імені Г. Верьовки. Він написав директору у соцмережах, що дуже просив підтримати хлопця, бо у того великий талант.

До слова, зараз Назар бере участь у Міжнародному дистанційному конкурсі “Україна єднає світ”. І має всі шанси на перемогу.

Розпитали ми у директора і про школу, яка виховує такі таланти.

“Наша школа була створена у 1990 році. Цьогоріч святкуватимемо ювілей. У нас навчається 70 учнів. Хоча у 1990-х роках було до півтора сотні вихованців. Мали ми філіали у різних селах…”, – пригадує директор.

Вся справа у фінансах, їх бракує, тож змушені були більш, ніж вдвічі скоротити кількість вихованців.

Та як би там не було, про Залозецьку музичну школу знають в усій області. Там відкрили художнє відділення, де викладає Ольга Мищук, до слова, людина, котра має три вищі освіти. Її обожнюють учні і дуже поважають батьки за високий професіоналізм.

“Минулоріч ми святкували День художника. До нас у гості завітали знані митці. Приїхали діти з тернопільських шкіл. Малювали увесь день, свято вдалося на славу!”, – додав пан Ярослав.

Того ж дня відбулося ще одне свято. За підтримки сільради школа переїхала у нове, просторе приміщення.

“Все добре, та знову постало питання фінансів. Адже діти з інших сіл теж хотіли в нас навчатися. Але проблема була у тому, що ті села не входили у нашу Залозецьку громаду. Тож батьки мали сплачувати за навчання. Та, дякуючи голові районної ради, нам скеровують кошти на таких дітей”,  – розповів директор.

Ось так в маленьких сільських школах виховують великі таланти! Успіхів вам!