Головна Новини Хлопців з Тернопілля кличуть у військо

Хлопців з Тернопілля кличуть у військо

Черговий весняний призив на строкову військову службу триватиме із 5 травня до 30 червня. Викликати юнаків до призовних комісій розпочнуть з 5 квітня. Про це повідомили в Тернопільському обласному військовому комісаріаті під час прес-конференції 4 квітня.

«29 березня Президент України підписав Указ №122/2016 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році»., – розповів Володимир Катинський, Тернопiльський обласний вiйськовий комicaр. – Відповідно до нього звільненню підлягають строковики, які мають вищу освіту: спеціалісти або магістри, тобто ті, хто прослужив рік часу. Для всіх решта строковиків термін служби складає півтора року. Призов на строкову військову службу буде здійснюватися у квітні-червні та у жовтні-листопаді. Безпосередня відправка відбуватиметься з 5 травня до 30 червня та у жовтні-листопаді. Призиву підлягають громадяни, придатні за станом здоров’я, і на момент призиву яким виповнилося 18 років, але не старші 27 років. Відправці у ЗСУ підлягають ті, яким на той момент виповнилося від 20 до 27 років.».

У військкоматі наголошують, що строкова військова служба обов’язкова для всіх молодих людей. Це не контрактна форма, яку обираєш за бажанням. Тому всі призовники, за словами Олега Денисюка, начальника відділу комплектування та призову ТОВК, мають з’явитися на призовну комісію після отримання повістки. Якщо ж повістка не прийшла, то вони мають самі прийти у військкомат упродовж 10-ти днів з часу оприлюднення Указу Президента. Тих, хто ухиляється від строкової служби будуть розшукувати та доставляти на вимогу комісаріатів працівники Нацполіції.

Попередньо відомо, що з Тернопільщини мають призвати приблизно 360 юнаків. Їх відправлятимуть у Нацгвардію, сухопутні, залізничні та прикордонні війська.