Головна Новини “Хамовиті і не завжди тверезі”, – тернополяни про “швидку допомогу” міста

“Хамовиті і не завжди тверезі”, – тернополяни про “швидку допомогу” міста

У країні тривають реформи, зокрема і в охороні здоров’я. Влада розповідає, що медицина у нас нарешті буде на належному рівні. Вводять електронний реєстр, піднімають медикам зарплати.  А в Тернополі натомість важко викликати “швидку”. А коли й дочекаєшся лікарів, то такого в свою адресу почуєш таке, що й ліків не треба. Саме про це написала у ФБ тернополянка Мар’яна Ороновська.

Вона розповіла, що викликала швидку. Медики добирали довго, бо спершу не могли знайти потрібний двір, а тоді й узагалі загубилися в під’їзді. Зрештою з чим прийшли, з тим і пішли. Жінка каже, що вони відмовилися від послуг хамок.

“Задзвонив домофон-відчинила, вийшла на коридор, ввімкнула світло на моєму поверсі, 5,4(сходи ), так, як на дверях не має номерного знаку,вирішила почекати лікарів.
23.09 знову телефонує та ж жіночка й з претензіями, мовляв, що ви собі думаєте, чому ви не зустрічаєте швидку?!?!?!, на що я відповіла, що вже вийшла на коридор та чекаю їх, поклали трубку…Знову чекаю…
23.12 знову ж дзвінок, але слова були ще гірші:”Ви совісті не маєте, ліфт не працює, де шостий поверх, куди нам йти, що взагалі ви собі думаєте!!!”
В той час, поки вона претензіювала, я йшла їм на зустріч, зійшла на 4 поверх і тут почалось…
Я показала рукою на величезну білу цифру на досить великій синій табличці та жовтому тлі-номер поверху будинку, який є на кожному рівні.Будинок однопідіздний, поверхи наскрізні, всюди є позначки, але, як виявилось, шостий поверх надзвичайно важко знайти в такому будинку.(6 -поверховий будинок)
Ну, а далі, дві заведені жінки замість того, щоб запитати, що сталось почали кричати, на що я зробила їм зауваження , сказавши:”Будьласка, тихіше, Ви можете розбудити сусідів”.
Поки піднімались, почали принижувати мене, голос не зтишили, я мовчала, але коли вони зайшли до квартири і далі продовжили свої крики та звинувачення, ми просто відмовились від їх послуг.
Я їм сказала в обличчя:”Дівчата, я -в шоці від Вашої допомоги і так це не залишу.”
Друзі, а якби людина, яка викликала швидку була вдома одна, якби не мала змоги встати з ліжка, то так і б померла поки лікарі блудили по будинку-олнопідізднику-лабіринту із цифрами, проклинаючи несправний ліфт?!Просто в шоці!Ну, а привітливості, людського ставлення годі й чекати від таких спеціалістів!”, – написала Мар’яна.

У коментарях дописувачі ФБ підтримували жінку. І писали про свої історії про приїзд “швидкої”. Так тернополянка Людмила розповіла, що недавно її знайомі теж викликали “швидку”, то лікар виявився таким, м’яко кажучи, нетверезим, що й тонометр на руку пацієнту не міг одіти.

“Зателефонувала на швидку з’ясувати в чому справа, багато цікавого почула в свою адресу! Таки дізналась, що це приїжджала 7 бригада. Цікаво чим же такий п’яний лікар зможе допомогти людині, яка викликає швидку?! Хіба що заспівати « вічна пам’ять» над нею”, – написала Людмила.