Головна Новини Халатність перевізника мало не коштувала 10 людям життя

Халатність перевізника мало не коштувала 10 людям життя

9 лютого 2018 року о 4 годині ранку автобус за маршрутом Київ – Почаїв потрапив у ДТП у районі Зеблазів Кременецького району. На момент аварії в автобусі перебувало близько 10 людей, пише Пульс Кременця

Про жахливий інцедент розповіла у facebook Iryna Danyliuk:

“Непрофесіоналізм та байдуже ставлення до пасажирів. Як у компанії “Автолайф” вирішують проблеми та вправно замітають сліди.

Отож, про ситуацію, яка зі мною сталася ви уже знаєте. Тепер я побуду журналістом (можу собі дозволити, на правах майбутньої професії) і напишу усю правду. Не боюся нічого і нікого, бо я за чесність і покарання тих, хто у цій ситуації винен?? Почну з початку, щоб усі зрозуміли. 09.02.2018 року о 4 годині ранку автобус за маршрутом Київ – Почаїв потрапив у ДТП у районі Зеблазів Кременецького району Тернопільської області. На момент аварії в автобусі перебувало близько 10 людей. У мене був 1% на телефоні, тому я встигла лише набрати татові, наступний свій дзвінок я зробила з телефону дівчинки, яка теж була в автобусі. Коли приїхав батько, як виявилося ніхто, НІХТО з 10 дорослих людей не викликав ні поліцію, ні швидку, ні МЧС. А водій, сказав, цитую:” Не викликайте поліцію і швидку, будь ласка, мій шеф зараз приїде і все владнає”. + до того, у автобусі не було аварійного молотка і у мене особисто запитали, чи не маю я пилочки для нігтів, щоб відкрити люк?❗Про яку якість перевезення може йти мова, коли в автобусі відсутні елементарні речі, які обов’язково повинні бути❗Добре, що старші мущини допомогли нам вилізти та відкрили люк. Швидше за все причиною ДПТ була перевищена швидкість, бо один з пасажирів сказав, цитую:

“Требуло менше гнати”. Згідно з п.2.10 ПДР, у разі причетності до дорожньо-транспортної пригоди. Водій зобов’язаний: ⏺️Увімкнути аварійну сигналізацію і встановити знак аварійної зупинки відповідно до вимог пункту 9.10 ПДР; ⏺️Вжити можливих заходів для надання першої медичної допомоги потерпілим, викликати карету швидкої медичної допомоги, а якщо це неможливо, звернутися за допомогою до присутніх і відправити потерпілих до лікувального закладу!!! Він цього не зробив, отже можна припускати, що закон порушено. У мене шок!?Як людина, котра несе відповідальність за життя багатьох людей не викликала принаймні швидку. Ми у полі, до населеного пункту далеко, погано могло стати у будь-який момент, будь то струс мозку чи просто шок. Слава Богу, що ніхто не постраждав, але от щоб він робив у разі летального випадку? Комусь стає погано, а він далі говоритиме “чекайте зараз приїде шеф усе вирішить, усіх полікує і тд.”?? Ми відразу викликали поліцію, забрали з собою 3 людей і поїхали додому. Помилкою було, те, що ми не дочекалися поліції та не дали свідчення. Але я була у такому шоці і страху, що тоді би і слова не вимовила. Зранку я поїхала в лікарню з сильним головним болем, на щастя, страшних наслідків не було. Я обійшлася лише синцями. Уявити не можу, що було б, якби я не прокинулася і вчасно не зорінтувалася?Після того взагалі страшно їхати, а враховуючи, що так буде ще як мімінум 4 роки по 7 годин в одну сторону, і + я часто приїзджаю додому, то взагалі паніка починається? У обід я особисто зателефонувала в сервіс пасажирських перевезень “Автолайф” для того, щоб розповісти про дану ситуацію, про непрофесійну поведінку водія, та попросила повернення коштів за проїзд. Поговорила з адміністратором, сказали перезвонять пізніше. Ну ок, чекаю…Телефонують через 2 години, повідомляють, що роз’яснять ситуацію аж у понеділок. Серйозно? Як це розуміти??

Тут відразу запідозрила, що підлеглі просто не знають, що відповісти, бо видимо “начальство” ще не дало дозвіл. Вважаю, що і водій, і власник “Автолайфу” здійснили злочин, не викликавши поліцію та швидку, і вправно замели за собою сліди. Зроблю усе можливе, щоб дане повідомлення дойшло до преси та суду, бо винні повинні бути покарані. Жаль, що у нашій країні чесність та об’єктивність давно не в пріоритеті, усе вирішують гроші і зв’язки. Лише згадайте, як у Харкові була аварія, де загинули 6 людей, а винних досі не знайдено, усі докази пропали. Не дивно, бо у нас давно вирішують проблеми такими методами. Мені не потрібні ні гроші, нічого… Просто дякую, за те, що жива, і ноги, руки цілі??у цей момент у голові все перевертається, і розумієш, що нічого важливішого за життя немає! Прошу усіх максимально поширити це повідомлення, бо якщо ми будемо кожного разу закривати очі на подібні злочини, наша країна перетвориться на “хабарницьку контору”, де усі проблеми можуть вирішити “шефи-рятівники”.

У соцмережі люди також розповіли про свій досвід поїздок: