Головна Новини Фірму, що мала тернопільську прописку, оштрафували на майже півмільярда гривень

Фірму, що мала тернопільську прописку, оштрафували на майже півмільярда гривень

Найбільший в Україні дистриб’ютор сигарет «Тедіс Україна» (раніше — «Мегаполіс-Україна») змушений буде сплатити до бюджету 431 млн. гривень штрафу.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова АМКУ Юрій Терентьєв.
«Щойно апеляційний господарський суд ухвалив рішення на користь АМКУ в справі щодо зловживання монопольним становищем «Тедіс» і стягнення 431 млн грн штрафу», — написав він.
Як відомо, АМКУ наприкінці 2016 року наклав на «Тедіс Україна» штраф у розмірі 431 млн грн за зловживання монопольним становищем, проте компанія оскаржила це рішення в суді.
Наприкінці березня 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в рамках розслідування справи монополіста тютюнового ринку України проведено понад 100 обшуків, повідомляє Галас

За даними генпрокурора Юрія Луценка, під впливом російського громадянина Ігоря Кесаєва, до якого згідно з рішенням РНБО застосовано санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон, на ключові посади в ТОВ «Тедіс» призначені особи, які всі свої рішення погоджують із членом ради директорів російського ЗАТ «Завод імені Дегтярьова» — одного з постачальників зброї терористичним організаціями «ДНР»/«ЛНР». Через рахунки фірм-транзитерів за 2015-2017 рр. з України виведено 2,5 млрд грн.
У квітні компанія все-таки заплатила 300 млн грн.
Компанія спростувала ці заяви на свою адресу, зазначивши, що її власниками є бізнесмен Борис Кауфман і громадяни Великої Британії. Створене у 2011 році ТОВ «Торгова компанія «Мегаполіс-Україна», в травні 2016 року перейменували на ТОВ «Тедіс Україна». Регіональна мережа компанії складається з 35 регіональних структурних підрозділів в Україні. Компанія є найбільшим дистриб’ютором сигарет в Україні: її частка на ринку, за даними АМКУ, становить понад 99%.
Нагадаємо, що до 2015 року «Мегаполіс-Україна» мав тернопільську прописку і був найбільшим донором обласного бюджету.