Головна Новини Фільм «Червоний 2» будуть знімати на Тернопільщині

Фільм «Червоний 2» будуть знімати на Тернопільщині

Про те, що продовження українського фільму «Червоний» за мотивами роману Андрія Кокотюхи зніматимуть на Тернопільщині, стало відомо під час зустрічі продюсерської групи кінострічки з головою Тернопільської ОДА Степаном Барною. Власне, фільм «Червоний 2» – це буде передісторією до того, що глядачі вже бачили у першій частині фільму.
Невипадково зйомки картини відбуватимуться на Тернопільщині, адже саме наша область вважається центром зародження національно-визвольного руху та боротьби за вільну та незалежну Державу. Тому історія нашого краю багата не лише подіями, а й цікавими локаціями та багатою природою.
Нагадаємо, у Тернополі допрем’єрний показ кінострічки «Червоний» відбувся напередодні Дня Незалежності України. Фільм розповідає про події 1947 року, коли згідно з сюжетом головний герой – воїн УПА Данило Червоний, потрапляє у концтабір ГУЛАГу. Разом з іншими українцями він не готовий миритися з тоталітарним режимом. Тому під його проводом вони кидають виклик кримінальникам та керівництву табору, піднімають збройне повстання й здобувають свободу. Гасло стрічки «Боротьба, яка триває досі».