Головна Новини “Футболили з лікарні в лікарню”: пригоди тернополянина якого покусав пес

“Футболили з лікарні в лікарню”: пригоди тернополянина якого покусав пес

Тернополяни й надалі скаржаться на те, що в міських лікарнях і травмпункті немає вакцини від сказу. По вулицях бігає чимало собак, котрі кусають людей. У травмпукнті таким пацієнтам радять знайти собаку, стежити за нею 14 днів, або ж самотужки придбати вакцину, а ще краще знайти того, хто привезе її з Польщі. Про зовсім не смішні пригоди у пошуках вакцини і правди розповів у соцгрупі Тернопільські плітки Bohdan Zozuliak 

“01.02 9:40-9:55 Понеділок, ідучи на роботу з Будного до центрального ринку, на стежці перед овочевим ринком укусила в ногу невідома собака. Їх було 2, йшли в мою сторону, я відійшов вбік, щоб вони змогли вільно пройти.

Одна почала гавкати, друга вкусила в ногу і побігла. Порвані штани, 2 неглибоких рани від укусів довжиною ±3см. Одразу поїхав в травмпункт на Шпитальну. Оглянули, вакцини нема, сказали чекати, або купляти самому. Точних дат немає, просто чекайте. Дали довідку, сказали їхати з нею в поліклініку. Також порадили знайти собаку і дивитись за нею.1. Як я її маю розпізнати? Таких собак пів міста2. Якщо вона помре за 14 днів, то користь від вакцини за цей час сильне впаде. Яка гарантія, що на 14й день вона з’явиться?

Одразу дзвоню в Віасан і Оксфорд, не мають права на таку вакцину. Пробую замовити в інтернеті – в 3х місцях немає в наявності. Далі не шукав, бо з’явилось декілька інших варіантів.Дзвоню до сімейного лікаря, сказав їхати в 3 лікарню наступного дня до травматолога.02.02 Вівторок, знову пропускаю роботу. Близько 11:00 їду в 3 лікарню. Відсидів в черзі 2 години. Травматолог каже, що зі Шпитальної не мали відправляти в поліклініку, адже вони ніяк не можуть допомогти. Усю вакцину від СКАЗу забрали на початку пандемії, а лікарню перетворили в ковідну, є тільки ревакцинація в 2 лікарні, але сама вакцина може бути тільки в 1.

Також додав, що в крайньому випадку можна просити знайомих привезти вакцину з Польщі, бо тут не найдемо.Вертаюсь на Шпитальну. Йду до лікаря, лікар каже, що це 3 лікарня не повинна була відправляти назад і хоче перенести відповідальність. Також додав: “Взагалі ми мали вас покласти в лікарню і наглядати за станом, а там, якщо що відправити в реанімацію”. Реанімація в даному випадку означає 100% смерть.Але завів до зав. відділення. Він на операції. Знову чекаю в черзі.

За цей момент пішов до головного лікаря, чи може він допомогти. Цього персонажа звати Чайківський Ярослав Федорович, сказав, що я собі накручую, а від укусу нічого не буде, потрібно лише промити рану. А від вакцини побічного більше, ніж корисного. Ні собі, ні свому синові він би вакцину не робив. Вважаю, що за такі слова, як мінімум, повинна бути перевірка на профпридатність.Зав. відділення повторив стандартні слова, що вакцини нема, треба чекати, але дав пораду дзвонити в районні лікарні.

Я прописаний в Заліщицькому районі, тому одразу подзвонив в Заліщицьку лікарню. У них є. 03.02 Поїхав в Заліщики, розповів, що сталось, одразу вакцинували, уже зробив 3 прививки, лишилось 2.”

Тернополяни під дописом діляться схожими історіями, у більшості випадків, люди, що постраждали від укусів собак, досі чекають на вакцину.