Головна Новини Фруктові сади Тернопільщини з’їдає американський білий метелик (Відео)

Фруктові сади Тернопільщини з’їдає американський білий метелик (Відео)

Фруктові сади у небезпеці. На Тернопільщині фіксують небезпечного шкідника – американського білого метелика. За лічені дні гусінь з’їдає листя та псує врожай. Серед садових дерев найуразливіші шовковиця, яблуня, груша, слива, черешня. Як боротись зі шкідником дивіться у сюжеті Т1 Новини.

В Україні з величезною швидкістю розповсюджується шкідник – американський білий метелик. Гусениці цієї небезпечної комахи повністю об’їдають листя на деревах, оповиваючи гілки павутиною. Це призводить до порушення обмінних процесів у рослинах та їх ослаблення у підсумку чого знижується врожайність. На наступний рік в кращому випадку таке плодове дерево різко зменшить свій врожай, в гіршому випадку може навіть засохнути.

Начальник управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Віталій Панькевич зазначає, серед садових дерев найуразливіші перед шкідником шовковиця, яблуня, груша, слива, айва, черешня, горіх. Єдиний спосіб знищити комаху – обрізати гілля і спалити.

До України в Закарпатську область американський білий метелик був завезений як і колорадський жук з вантажем в 1952 році і через декілька років почав поступово розповсюджуватись спочатку на Крим і південь, а потім в напрямку півночі і сходу, долаючи за рік 30-40 кілометрів шляху.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jHBgBndKM50&w=560&h=315]

Сергій Балуцький, Віталій Куземко, Т1 Новини.