Головна Новини Фонд «Соломія» офіційно очолила Лариса Римар

Фонд «Соломія» офіційно очолила Лариса Римар

Відбулися загальні збори благодійного фонду «Соломія», на яких новим головою фонду обрана директор Тернопільського обласного державного музичного училища ім.С.Крушельницької, депутат Тернопільської обласної ради Лариса Римар.

Благодійний фонд „Соломія” розпочав свою діяльність у  квітні 2001 року, заснований на честь видатної української співачки, уродженки Тернопільщини Соломії Крушельницької, діє на підставі Статуту і є недержавною організацією, діяльність якої здійснюється за рахунок благодійних внесків фізичних та юридичних осіб.

Предметом діяльності фонду є залучення широких верств населення до дійової участі у відродженні та розвитку національної культури та надання матеріальної допомоги талановитій молоді у її творчому становленні, отриманні високої професійної освіти, – інформує tmu.org.ua.

Метою діяльності фонду є сприяння  реалізації програми національно-культурного розвитку, доступові всіх верств населення, особливо малозабезпечених, до культурних цінностей, художньої творчості, охороні і збереженню культурної спадщини, надання допомоги вчителям, вченим, талановитій творчій молоді.

Головним завданням фонду є популяризація творчості Соломії Крушельницької, гідне пошанування її життєвого і творчого подвигу, увіковічнення пам’яті про неї. Так, спільно з музично-меморіальним музеєм Соломії Крушельницької у Львові, Тернопільським національним педагогічним університетом ім.В.Гнатюка проведено і видано матеріали науково- теоретичних конференцій: до 130-річчя від дня народження Соломії Крушельницької „Соломія Крушельницька та світова музична культура”, до 115-ї річниці від дня народження В.Барвінського «Василь Барвінський і український культурний простір»;  спільно з Тернопільським музичним училищем ім.С.Крушельницької — наукову конференцію до 140-річчя від дня народження співачки «Соломія Крушельницька та українська духовність».

Першим та незмінним упродовж 16-ти років керівником фонду була колишній директор ТМУ Марта Подкович.