Головна Новини Фонд держмайна повернув собі “Лісову пісню”

Фонд держмайна повернув собі “Лісову пісню”

Комісією з визначення частки держави у майні Міжгосподарського пансіонату з лікуванням «Лісова пісня» та підготовки його до приватизації регіонального відділення, визначено державну частку у майні пансіонату «Лісова пісня» в розмірі 43,7073 відсотків. Проте, через наявність в статуті оздоровчого закладу необґрунтованих положень про засновників підприємства – колективних сільгосппідприємств, регіональне відділення не мало змоги зареєструвати державну частку у встановленому законом порядку, у зв’язку з чим, виникла необхідність захисту прав держави в судовому порядку.

Львівський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким повністю задоволено позовні вимоги прокуратури Тернопільської області в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області.

Рішенням господарського суду Тернопільської області встановлено, що окремі положення статуту Міжгосподарського пансіонату з лікуванням «Лісова пісня» не відповідають вимогам закону та порушують права Регіонального відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області на участь в управлінні підприємством, а тому підлягають до визнання судом недійсними. Таким чином, судом визнано недійсними окремі положення статуту Міжгосподарського пансіонату з лікуванням «Лісова пісня» в частині заснування та участі в управлінні вказаним суб’єктом господарювання колективних сільгосппідприємств (господарств-дольовиків) та скасовано запис в Єдиному державному реєстрі про те, що засновниками пансіонату є колективні підприємства.

За результатами проведеної судової економічної експертизи у справі, розмір державної частки у майні Міжгосподарського пансіонату з лікуванням «Лісова пісня» підтверджено висновком експертів в повному обсязі, а у складі засновників не встановлено колективних сільгосппідприємств (господарств-дольовиків) як засновників учасників Міжгосподарського пансіонату з лікуванням «Лісова пісня».

Судом визначено, що в силу закону відомості про державу, як засновника та учасника пансіонату повинні були бути включені у статут Міжгосподарського пансіонату з лікуванням «Лісова пісня», а в подальшому і у відомості до ЄДР, а їх відсутність у таких порушує як вимоги закону так і права та законні інтереси держави в особі регіонального відділення, як уповноваженого управляти корпоративними правами держави.