Головна Новини Фестиваль “Файне місто” віднесли до ТОП-10 фестивалів

Фестиваль “Файне місто” віднесли до ТОП-10 фестивалів

Літо — а отже, час відпочинку, подорожей та розваг! Куди податись та де незабутньо провести час? Vlasno.info підготувало підбірку найкрутіших фестивалів, які проходитимуть на території всієї України протягом літнього сезону.

Операфест Тульчин Коли: 8-10 червня Де: Палац Потоцьких у Тульчині Скільки: вхід вільний Протягом трьох днів під відкритим небом глядачі побачать 8 ексклюзивних постановок всесвітньовідомих оперних шедеврів! Кожен концерт – гучна прем’єра, спеціально створена до фестивалю і адаптована під унікальний формат open air’у. Загалом у фестивалі візьмуть участь понад 30 солістів з Австрії, Німеччини, США та України, 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньовідомі диригенти! Масштабна сцена, якісний звук, світло та екрани – все продумано так, щоби дійство на сцені глядачам було видно з будь-якої точки величезної території фестивалю.

Міжнародний фестиваль фарб ХОЛІ Коли: 9 червня Де: Льодовий Стадіон, Київ, просп. Ак. Глушкова, 9 Скільки: від 99 грн Найбільш барвистий і веселий фестиваль року, і тепер його святкують не тільки в Індії, але і по всьому світу. Ось уже шостий рік поспіль Холі збирає всіх в Києві. У 2018 свято Холі обіцяє бути ще масштабнішим і захоплюючим: традиційна битва сухими фарбами, весела шоу-програма, музичні локації, боді-арт і мехенді, цікаві майстер-класи, гарні фото-зони, смачна індійська і українська кухня.

Міжнародний етнофестиваль “Живий вогонь” Коли: 23 червня Де: Центральний парк, Хмільник Скільки: вхід вільний Особливість фестивалю в його етнічності — відповідаючи назві, кульмінацією свята є обрядове купальське дійство, в ході якого з дерев’яної установки без застосування запалу висікають іскру – той самий “живий вогонь”. Обряд проводять за древнім слов’янськими звичаями, спалюють опудало Марени та водять хороводи довкола ватр, а на воду пускають віночки. Ще задовго до обряду розгортаються тематичні галявини, серед яких родзинкою є Повстанська галявина. На ній відтворено побут вояків УПА, експонуються речі, листівки, зброя, проводиться ідеологічна програма українського націоналіста. Також весь день працюватимуть Козацька, Спортивна, Мистецька, Дитяча галявини та галявина Щастя. В рамках фестивалю відбудеться зустріч з представниками органів самоврядування та експертів з розвитку туризму та фестивального руху в Україні.

Файне місто Коли: 20-22 липня Де: Тернопільський іподром, Тернопіль Скільки: від 170 грн Гасло щорічного фестивалю у Тернополі – «Файне Місто» – територія вільних людей» . Організатори заходу обіцяють: 6 сцен і більше 100 виконавців із різних країн, 3 дні драйву, близько 16 тисяч твоїх однодумців, формат «open-air». Виступатимуть круті The Rasmus Adept, To the Rats and Wolves, Infected Rain та інші виконавці!

Білі ночі Коли: 15-16 червня Де: Арт-завод ПлатформаКиїв, вул. Біломорська, 1 Скільки: від 450 грн На відвідувачів заходу чекають найкращі діджеї світової клубної сцени, 5 сцен з різними музичними стилями та своїми хедлайнерами, безліч барів та Вулична Їжа, б’юті зона з мейком та зачісками, магічне ворожіння та ще купа цікавого. Незабутнє свято з яскравим світловим шоу та кілограмами блискучого метафану, який вже став обов’язковою традицією фестивалю. Тут збираються однодумці, об’єднані любов’ю танцювати та зустрічати теплі літні світанки.

PLLL Music festival Коли: 25 серпня Де: Fanatic Brewing CenterМеліоративне, вул. Заводська, 4 Скільки: від 300 грн На гостей свята очікує 18 годин кращої музики, 40 кіловат звуку, 35 учасників з Європи та України, 2 сцени вдень і вночі, денний фестиваль їжі та пива, безкоштовний трансфер в день заходу.

Бандерштат Коли: 3-5 серпня Де: с.Рованці, Луцьк Скільки: від 350 грн Бандерштат — сімейний, безалкогольний рок-фестиваль в Україні. Ось що готують організатори: три музичних сцени на будь-який смак: головна, Urban, Тиха; цікаві зустрічі та обговорення ( «гутіркі»): динамічні дискусії з відомими людьми; нічні покази кіно; дитяче містечко для найменших гостей; ярмарок майстрів; захоплюючі тренінги, майстер-класи, воркшопи. Zaxidfest Коли: 25-26 серпня Де: c. Родатичі, Львів Скільки: від 450 грн Топовий український фестиваль європейського рівня цьогоріч зустрічатиме понад 50 іменитих виконавців. Упродовж трьох днів, з 24 по 26 серпня 2018 року, в Родатичах, що в 40 км від Львова, проходитиме найграндіозніша подія фестивального літа – Х ювілейний Zaxidfest.

SANTA MUERTE CARNIVAL Коли: 13-15 липня Де: Арт-завод Платформа, Київ, вул. Біломорська, 1 Скільки: від 100 грн Santa Muerte Carnival by Ulichnaya Eda – неймовірно колоритний, іронічний і спекотний, як мексиканське літо. Музика буде п’янкою, фахітос, начос і “Маргарита” – такими, що запам’ятовуються, а фотозони й декорації підірвуть твій Instagram. Нічне дійство буде повністю просякнуте атмосферою одного з найзагадковіших і містичних свят у світі, яке прийшло до нас з Мексики – Santa Muerte.

Woodstock Ukraine Коли: 7-9 серпня Де: Свірзький замок, Львівська область Скільки: вхід вільний Захід присвячений розвитку волонтерського руху в Україні та волонтерам ВБФ “Серце до серця”. Цьогорічний фестиваль Woodstock Ukraine є відголоском Woodstock’69, оскільки теж виступає проти війни. Фест пройде від лозунгом “Мир, музика, любов!”. Для учасників фестивалю виступатимуть серед інших Ot Vinta, Atmasfera, Neil Taylor, “Тінь сонця” та інші. Нагадаємо, Фестиваль відродження культури предків проходитиме на Вінниччині вже вдесяте.