Головна Новини У 13 разів перевищувала норму алкоголю: на Кременеччині п’яна водійка скоїла ДТП

У 13 разів перевищувала норму алкоголю: на Кременеччині п’яна водійка скоїла ДТП

Кременецький районний суд призначив покарання для водійки, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 11 травня 2022 року у місті Кременці. На вулиці Дубенська водійка автомобіля “Рено Меган” не дотрималася безпечної швидкості руху, проявила неуважність та допустила зіткнення з автомобілем “Опель Астра”, який рухався попереду.

У результаті зіткнення обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження, пише Терноград

Винуватиця ДТП не дочекалася приїзду поліцейських і залишила місце події.

Поліцейській розшукала водійку “Рено” і виявилося, що вона перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду 2,7 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми.

На порушницю склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні жінка свою провину визнала.

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водійку автомобіля “Рено Меган” визнати винною у вчиненні інкримінованих порушень і призначив їй покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень – а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортним засобом терміном на 1 рік.