Головна Новини У школах Тернопільщини реалізовуватимуть проект «Доступний спорт у кожну школу»

У школах Тернопільщини реалізовуватимуть проект «Доступний спорт у кожну школу»

Загальноосвітні навчальні заклади Тернопільщини запрошують взяти участь у благодійному проекті «Доступний спорт у кожну школу». Організовують його дві обласні спортивні федерації: таїландського боксу та змішаних єдиноборств ММА.

«У Тернополі вже два роки успішно розвивається тайський бокс та змішані єдиноборства ММА, – каже Богдан Юлик, голова Тернопільських обласних федерацій таїландського боксу та змішаних єдиноборств ММА. – Але у районах дітки, молоді хлопці, дівчата не мають можливості займатися цим спортом. Тому нами було прийняте рішення організувати програму, яка буде реалізовуватися виключно за кошти двох федерацій «Доступний спорт у кожну школу». Ми пропонуємо школам, які мають бажання, щоб їхні дітки спортивно розвивалися подати заявку через сайт проекту. Її розглянуть наші працівники і школа отримає унікальну можливість на постійній основі раз в тиждень отримувати професійного тренера, який безкоштовно навчатиме діток бойовим мистецтвам. Після заповнення заявки федерація забезпечить постійну роботу тренера тій чи іншій школі. Тренування будуть проводити безкоштовно раз в тиждень, не має значення чи це школа в місті, в селі чи на хуторі. Проект виник тому, що після дворічної успішної діяльності двох федерацій, з’явилося багато молодих хлопців і дівчат, які досягли певних вершин у спорті, і які хочуть продовжувати спортивну кар’єру і поділитися своїм досвідом з підростаючим поколінням. На сьогодні ми можемо охопити більше ста шкіл.».

Богдан Юлик наголосив, що кожна заявка буде опрацьована і всі, хто виявив бажання взяти участь у проекті, отримають можливість у своїх школах проводити безкоштовні тренування на постійній основі упродовж 2019 та 2020 років. Тренери приїжджатимуть з професійним інвентарем, щоб забезпечити якісні тренування і спортивний розвиток школярів. Вони готові працювати навіть з мінімальною кількістю дітей. У кожній школі є спортзал і цього достатньо для занять.

«Дітей не будуть вчити битися, а фізично їх розвиватимуть та навчатимуть методам самооборони, – зазначає Богдан Юлик. – Це важливо для того, щоб дитина була здорова, могла постояти за себе, за своїх батьків і за свою країну. Щоб потрапити у секцію треба буде надати відповідну медичну довідку. Займатися можуть дітки з першого до одинадцятого класу, групи будуть формуватися по вікових категоріях. Будь-який наш тренер вміє надавати першу медичну допомогу, він знає як працювати з дітьми, щоб вони не травмувалися. Усі наші тренери сертифіковані, кожен має досвід тренерської роботи і вивчає психологію людини, тобто вони не тільки вміють битися, а й ще знаються на людській психології. І ми пропонуємо ті знання, які мають наші спортсмени донести у кожну школу. Особливо закликаю директорів, вчителів, батьків з сільських шкіл подавати заявки, і ми радо реалізуємо наш проект у вашій школі.».

Проект «Доступний спорт у кожну школу» є пілотним в Україні. Якщо він зацікавить суспільство, то буде реалізований у кожній області України.