Головна Новини У Чортківській громаді лише три класи навчаються дистанційно

У Чортківській громаді лише три класи навчаються дистанційно

Минулий навчальний рік для школярів всієї України та Чортківської громади зокрема закінчився дещо незвично. У зв’язку із пандемією, протягом майже цілого семестру всі звикали до дистанційного навчання.

Втім, вже у вересні діти знову повернулись до класів, а захисні маски, температурний скринінг та антисептики стали невід’ємною частиною навчального процесу. Як відбувається навчання в умовах пандемії та чи варто дітям продовжувати навчатись у приміщеннях шкіл – розповідає начальниця управління освіти, молоді та спорту міської ради Людмила Поліщук:

«На щастя, у навчальних закладах нашої громади спостерігається низький рівень дитячої захворюваності на COVID-19. Зараз переходити на дистанційне навчання потреби немає. Школи працюють за рекомендованим алгоритмом МОЗ: якщо у якомусь класі школи виявляють хворого на коронавірус, то весь клас відправляють на двотижневий карантин. Для цих дітей вчителі проводять уроки по відеозв’язку за звичним розкладом. В такому режимі продовжують працювати учні 10 класу ЗОШ №5, 9 класу Горішньовигнанської школи та 6 клас гімназії ім. М.Шашкевича».

Чортківські епідеміологи теж стверджують, що такий формат навчання зараз найбільш сприятливий. Адже недоцільно постійно зупиняти навчальний процес у всій школі через поодинокі випадку інфікування.

До слова, станом на сьогодні, 13 листопада, хворіють два вчителі у ЗОШ №5 та один непедагогічний працівник у гімназії ім. М.Шашкевича.