Головна Новини У Чортківській громаді за максимальний бал на ЗНО абітурієнтам платитимуть 20 тисяч...

У Чортківській громаді за максимальний бал на ЗНО абітурієнтам платитимуть 20 тисяч гривень

У Чортківській громаді абітурієнтам, які складуть хоча б один тест ЗНО на максимальний бал – виплатять 20 тисяч гривень. Таке рішення прийняли депутати на засіданні четвертої сесії Чортківської міської ради. Про це повідомив голова Чортківської громади Володимир Шматько.

За його словами, ці виплати передбачені програмою “Підтримки обдарованих дітей Чортківської міської територіальної громади” на 2021-2025 роки, яку ухвалили депутати, Суспільне. Володимир Шматько каже, згідно з цією програмою, також виплачуватимуть стипендії Чортківського міського голови переможцям обласних та Всеукраїнських етапів олімпіад, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт слухачів Малої академії наук України. Також стипендії отримають переможці обласного етапу Всеукраїнських творчих конкурсів.

“За І місце учневі виплатять стипендію – 3000 грн, ІІ місце – 2700 грн, ІІІ – 2400 грн. Якщо ж учень стане призером відразу кількох олімпіад, то за кожну перемогу отримає додаткові гроші. За кожне наступне І місце – ще по 1200 грн, ІІ місце – по 900 грн, третє – 600 грн”, – каже Володимир Шматько.

Окрім того, каже голова громади, виплати отримають і вчителі, чиї учні стали призерами цих олімпіад.

“Педагоги, чиї вихованці здобули перші місця – отримають 1800 грн і плюс 900 грн за кожного наступного учня. Якщо учень зайняв друге місце – то вчителю дадуть півтори тисяч гривень і ще по 600 за кожного наступного учня. І за третє місце – відповідно 1200 гривень і по 300 за кожного наступного вихованця”, – каже Володимир Шматько.

За словами начальниці відділу освіти Чортківської міськради Людмили Поліщук, двохсотбальників цього року у Чортківській громаді не було. Також вона повідомила, що 23 учнів отримуватимуть стипендії Чортківського міського голови, а також виплати матимуть 26 їхніх учителів.