Головна Новини У Чорткові пропонують перейменувати вулиці та села на честь загиблих на війні...

У Чорткові пропонують перейменувати вулиці та села на честь загиблих на війні Героїв

“Чортківська міська рада пропонує жителям громади, висловити свою думку щодо перейменування низки вулиць міста та сіл на честь загиблих на російсько-українській війні Героїв. Попередньо міський голова Володимир Шматько обговорив ідею із родинами полеглих воїнів, вони задум підтримали. Тепер – рішення за громадою. Тож просимо залишати свої думки у коментарях під дописом”, – повідомили на сторінці міськради.

Під ймовірне перейменування потраплять вулиці, у котрих немає історичної чи тематичної прив’язки, такі як Ясна, Сонячна, Зелена, Нова, Гайова, Гірська, Глибока, Водна, Нижня тощо. Натомість точно не перейменовуватимуть вулиці, названі на честь важливих історичних подій чи постатей.

Перейменування вулиць здійснюватиметься у порядку, визначеному Законом України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».

У міськраді додали, що думку мешканців – жителів вулиць та провулків, які пропонуватимуть перейменувати, додатково вивчатимуть шляхом опитування. Мешканці заповнюватимуть підписні листи та зазначатимуть в них, чи підтримують вони запропоновану робочою групою назву або надаватимуть власну пропозицію з назвою.

Нагадаємо, у червні минулого року у Чорткові перейменували три вулиці, назви яких мали відношення до країни-агресора: вул. Гагаріна стала вул. генерала Кульчицького, вул. Чайковського – вулицею Богдана Гаврилишина, а вул. Тудора отримала назву Героїв Маріуполя, повідомили у прес-службі міськради.