Головна Новини У Чорткові далекобійник влаштував жахливу аварію

У Чорткові далекобійник влаштував жахливу аварію

На щастя, хоча не обійшлося без важких травм, але без людських жертв.

Транспортна автопригода сталася 5 червня минулого року. В обідню пору мчав собі молодик на «Тойоті Камрі» центром Чорткова. На перехресті вул. Незалежності водій, не збавляючи швидкості, спробував проскочити перед «Ауді», що їхала головною дорогою, на жаль… Іномарки зіткнулись. І хоча обидва водії відбулися незначними синцями та легким переляком, в аварії ледь не загинуло місячне немовля. Переломи і травми отримала молода жінка, мати малюка, пише Номер 1

Під час розгляду кримінальної справи у Чортківському районному суді батько пораненого хлопчика розповів, що того дня знайомий возив їх до Тернополя на консультацію в лікарню. Верталися вже в обід, коли при в’їзді у Чортків їхнє авто несподівано «підрізала» «Тойота». Проте водій – вітрогон не встиг проскочити, а спричинив жахливу дорожню автопригоду.

Яким же було здивування потерпілих, коли вони дізналися, що обвинувачений працює водієм вантажівки з міжнародних перевезень (у просторіччі – далекобійником) на досить відомій польській фірмі. Чоловік легко керує важкою фурою, відтак і швидкісна «Тайота» здавалась йому пір’їнкою.

«Та ще мене засліпило сонце, от я і не помітив знака «Дай дорогу», – пояснив він у суді.

Щоправда, молодик щиро каявся, постійно відвідував у лікарні і жінку та її маленького сина, повністю компенсував молодій родині всі витрати на лікування малюка і просив не позбавляти його волі та водійських прав, оскільки це є єдиним заробітком для нього.

Представник Чортківської районної філії «Центру пробацій» у суді пояснив, що за результатом розмови з обвинуваченим ризик повторення ним правопорушення оцінює як середній. Тобто горе-водія таки можна не ізолювати від суспільства, а при визначенні покарання лише покласти на нього певні обов’язки.

Не наполягали на позбавленні волі й самі потерпілі – батьки малюка. Врахувавши дану обставину, суд призначив горе-водієві покарання – 4 роки позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами. Але реальну кару замінив дворічним іспитовим строком, зобов’язавши періодично відмічатися в органах пробації та повідомляти про зміну місця проживання і роботи.

Також обвинувачений повинен компенсувати Тернопільській обласній дитячій та Чортківській районній лікарням майже 8 тис. грн., витрачених на лікування дитини та її матері, і ще майже стільки ж – за проведені судові експертизи.

Олена Густенко