Головна Новини У Чорткові в «День без поліетилену» міняли поліетиленові пакети на екосумки

У Чорткові в «День без поліетилену» міняли поліетиленові пакети на екосумки

Як правило, екологічні ініціативи у нас втілюють громадські активісти.
А от у райцентрі Чортків на Тернопільщині «День без поліетилену» відбувся за ініціативи відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності міської ради.
«Попередньо працівники відділу закликали приватних підприємців, власників магазинів та жителів міста провести цей день, відмовившись від поліетиленових пакетів та торбинок, — йдеться на сторінці Чортківської міської ради у «Фейсбуці». — Натомість пропонували скористатися екологічно чистими замінниками — паперовими пакетами, «авоськами», спеціальними екоторбинками».
В рамках акції «День без поліетилену» кожен житель міста міг отримати сучасну екосумку, виготовлену із тканини. Для цього достатньо було віддати свій поліетиленовий пакет і заповнити невелике опитування про екологічну ситуацію в місті та використання енергії. Загалом роздали 50 стильних полотняних сумок із надписом «Скажемо пластику — НІ!».
Організаторки також розповідали громадянам про аспекти сортування сміття та важливість відмови від пластику. Підтримати акцію вирішили і власники деяких продуктових магазинів міста. Вони розповідали покупцям про шкідливість поліетиленових торбинок, їх вплив на навколишнє середовище, а свою продукцію запаковували лише в паперові пакети».
Дуже хочеться сподіватися, що така потрібна екологічна акція не залишиться одноразовою, а започаткує системну боротьбу міської влади Чорткова із забрудненням навколишнього середовища та стане прикладом для інших міст і містечок області.
Світлана Мичко, Україна молода