Головна Новини У центрі Тернополя з’явиться громадська вбиральня

У центрі Тернополя з’явиться громадська вбиральня

Громадський туалет планують встановити неподалік фонтанів на вулиці Чорновола. Про це розповіли у прес-службі Тернопільської міської ради. Повідомляє «Ternopil-future».

Спочатку вбиральню мали облаштувати у закутку біля приміщення «Укрпошти». Заклад звичайно потрібний для центру міста, проте плани змінилися і громадський туалет встановлять біля МАФу одразу ж неподалік оновленої площі Чорновола.

В міській раді зазначають, що проект вже розробили та замовили туалети. На площі вже почали встановлювати необхідні комунікації. Однак, така ідея не надто радує пересічних тернополян, які люблять відпочивати на лавочках і любуватися новими фонтанами. Краєвиди та навколишні аромати дещо псуватиме громадська вбиральня. Наразі невідомо у скільки туалет обійдеться бюджету місту та чи буде він безкоштовним для тернополян.

Нагадаємо, раніше в міській раді анонсували масштабну реконструкцію громадської вбиральні, яка знаходиться в парку «Топільче». Загалом на засіданні виконавчого комітету депутати вирішили виділити на реконструкцію прилеглої території та самого туалету 151 тисячу гривень.

За договором укладеним з підрядниками громадська вбиральня повинна працювати в постійному режимі.  Хоч туалет мали реконструювати до серпня, однак і на сьогодні роботи не виконані в повному обсязі. Виконавці реконструкції зазначають, що спорудження туалету майже повністю виконане, однак ще тривають останні роботи в громадській вбиральні, яку планують таки відкрити до кінця року.

Варто додати, що туалети будуть абсолютно безкоштовними для усіх відвідувачів. Окрім цього в Тернополі таки запрацює коворкінг центр, де підприємці зможуть взяти в оренду робочі місця, а також провести семінари, конференції чи інші заходи. В центрі обладнають комп’ютеризовані робочі місця та конференц-зал, який зможе вмістити до 60 людей.