Головна Новини У центрі Підгаєць оселилися сови

У центрі Підгаєць оселилися сови

Молоді жителі невеличкого райцентру Підгайці люблять гуртуватися у центрі міста неподалік ратуші. Місце це особливо романтичне – бо на сосні, що росте тут, видають свої магічні звуки “угу-гу”… сови. Відразу чотири десятки цих особин можна надибати на цьому дереві серед білого дня.

— І справді, сосна, що росте, навпроти входу у ратушу, «обліплена» совами, — розповів кореспонденту «Високого Замку» підгаєцький краєзнавець Степан Гіллярович Колодницький. — Неподалік є лавочка, на якій люблять відпочивати студенти медичного коледжу. Напевно, підгодовують їх своїми канапками. Так сови облюбували ту сосну, що сидять на ній увесь день. А на ніч кудись розлітаються. Напевно, полюють за гризунами…

Не тільки у Підгайцях «прописалися» ці птахи. Бачили ми їх у Новому Роздолі, Бережанах, Миколаєві. Цілі колонії сов живуть на ялинах у центрі Чернівців, Ужгорода та навіть у промисловому Дніпрі. Присутність людей цих, взагалі-то полохливих, птахів зовсім не лякає. Навпаки, сови використовують для життя їхні горища, залишки продуктів. Ну і, замість санепідемстанції, відловлюють небезпечних шкідників, які юрмляться у парках, біля смітників.

Високий Замок