Головна Новини У центрі Львова відомі тернопільські шахрайки видурюють гроші на “будівництво монастиря” (ФОТО)

У центрі Львова відомі тернопільські шахрайки видурюють гроші на “будівництво монастиря” (ФОТО)

У Львові виявили двох шахрайок, які видурюють гроші у мешканців та туристів нібито на будівництво монастиря на Тернопільщині. У Тернопільській області ці шахрайки вже стали відомими. Про це пише Доба посилаючи на католицьке видання Кредо.

У парафії Божого Милосердя наголошують, що ця спільнота до Католицької Церкви не належить. Збиранням пожертв займаються члени групи, яку у Тернополі добре знають через її постійні збори біля джерела у парку Національного відродження України.

До 30 вересня 2011 року біля джерела стояла самовільно збудована капличка цих людей, але її демонтували комунальні служби за рішенням міськради. Відтак прихильники цього релігійного руху, одній з очільниць якого, за її словами, з’явилася Діва Марія, перебралися на приватну садибу у селі Гаї Гречинські на околиці обласного центру. Тож саме про джерельце у парку вони говорять потенційним жертводавцям як про «відпустове місце у центрі Тернополя», а про свій осередок у Гаях Гречинських, — як про «укріплений монастир єзуїтів». Замовчують тільки те, що вони не представляють Католицьку Церкву, бо взагалі не належать до неї, — розповідає священик Андрій Маліґ.

Представники цієї спільноти збирають гроші не тільки в Україні, але також у Польщі: «на монастир», «для дітей»… В Україні вони заходять в автобуси перед відправленням на австостанціях, а також — в офіси.

За словами о. Маліґа, всюди по Польщі ці люди кажуть, що вони збирають на монастир Римо-Католицької Церкви, що вони — з парафії Божого Милосердя у Тернополі. Дзвінків з цього приводу до тернопільського пароха було вже багато.

— Адже навіть в Інтернеті перший результат, який подає на запит «Парафія Божого Милосердя у Тернополі», — наш костел, Вони кажуть, що належать до нашої парафії, і попросту обманюють. Щораз більше людей відходить до них, але деякі ще тримаються». Час від часу деякі жінки з цієї секти справді приходять до храму в Тернополі, щоб порозмовляти з парохом, але їхні очільники припинили контактувати з парафією ще у 2009 р. Отож, РКЦ не будує ані відпустового місця у центрі Тернополя, ані укріпленого чи якогось іншого монастиря отців-єзуїтів — люди, які збирають під цим приводом пожертви, обманюють», – каже священик.