Головна Новини У Тернопіль привезли ікони з мощами святих

У Тернопіль привезли ікони з мощами святих

У Тернополь привезли 11 ікон з мощами святих з різних країн. Це перше місто в Україні, де показали колекцію. Про це розповів прессекретар Тернопільсько-Бучацької єпархії Богдан Антонюк.

За його словами, зберігаються ікони в Катедральному соборі Різдва Христового, що на Руській.

На іконах зображені священнослужителі та мученики, які були вбиті за їхні вірування, повідомляє Суспільне.

“На кожній з ікон знаходиться частинка невеличка мощей святого. Є ікона Святого Миколая, який в часи Візантійської імперії багато потрудився для того, щоб утверджувалась віра. Він відрікся від багатства, яке перейшло йому від батьків, для того, щоб служити Богові”, – каже Богдан Антонюк.

Помолитися за чоловіка, який зараз на війні, прийшла тернополянка Інна Дудник.

“Дізналася, що в храмі є ікони з мощами, до яких можна приклонитися і попросити в Бога, щоб наша Україна вистояла, щоб Бог послав їм терпіння, сили, мужності витримати цю війну”, – каже Дудник.

Свічниця Валентина Жукова каже, щоб поклонитися мощам святих, до храму приходять більше сотні вірян:

“Люди, особливо в такий важкий час, як зараз, шукають захисту, більшість приходять у церкву. Моляться за наших воїнів, які нас захищають. Ми за них думаємо і молимося, щоби вони повернулися живими, щоб скоріше закінчилася ця війна”.

У Тернопіль колекцію ікон привезли з допомогою Міжнародному духовному центру “Преображення” за підтримки міжнародної дипломатичної місії ОБСЄ, каже пресекретар Тернопільсько-Бучацької єпархії Богдан Антонюк. За його словами, у Тернополі ікони зберігатимуться до 20 червня.