Головна Новини У Тернопіль будуть не лише європейські компанії, а й європейські зарплати

У Тернопіль будуть не лише європейські компанії, а й європейські зарплати

Генеральний директор ТзОВ «Фючер Процесінг Україна» Павел Вуттке зустрівся з очільником Тернополя Сергієм Надалом з метою підписання Угоди про співпрацю. Адже «Фючер Процесінг Україна» спільно з міською радою розпочинає роботу з промоції Тернополя, як потужного IT-центру, включаючи пошук висококваліфікованих фахівців у цій галузі та надаючи їм місце роботи у згаданій компанії.

Перспективний ІТ-центр України

Компанія «Фючер Процесінг Україна» зі 100% польськими інвестиціями у лютому 2017 року зареєструвала своє представництво у Тернополі, і вже у 2018 році планує створити у нашому місті до 100 робочих місць.

«Ми працюватимемо над популяризацією Тернополя, як ідеального міста для життя і роботи для фахівців у сфері сучасних технологій. У нашій компанії досвідчені програмісти зможуть заробляти від 30 тис. грн. до понад 110 тис. грн. щомісяця. Окрім того, вони будуть забезпечені пакетом важливих муніципальних пільг, наданих міською владою», – пояснює Павел Вуттке.

Очільник Тернополя зі свого боку дякує компанії «Фючер Процесінг Україна» за співпрацю та зазначає, що місто має перспективу розвитку у цій сфері.

«Тернопіль – це освітній та інноваційний центр, де кожен третій його житель сьогодні здобуває вищу освіту в місцевих університетах, академії та інститутах. Нашою спільною метою даного проекту є створення потужного ІТ-середовища у місті, що гарантуватиме залучення високооплачуваних фахівців та працевлаштування для випускників технічних вузів. Ми очікуємо, що у свою чергу це знизить рівень міграції молодих талановитих спеціалістів закордон», – зазначив Сергій Надал.

У Тернополі відкриють McDonalds?

Також у 2018 році у нашому місті може з’явитися ресторан McDonalds. Про це натякнув генеральний директор McDonalds Ukraine Гжегож Хмелярски. Також у нашому місті може з’явитися й перший готель з всесвітньовідомої мережі «Accor». І це далеко не другорядні новини. 

Як свідчать дослідження відомого у світі видання The Economist, у містах, де відкриваються ресторани McDonalds, у тричі збільшується туристичний потік. Тобто McDonalds є «міткою» для туристів. 

Таким чином, Тернопіль – має всі шанси перетворитися ще й на туристичний та діловий центр України. Замість того, щоб їхати на заробітні, тернополяни зможуть отримати європейську роботу у рідному місту. Збільшення туристичного потоку розширить можливість для ведення свого бізнесу.

З чого все починалося

А тепер згадаємо з чого все починалося – з політичної стабільності і ремонтних робіт. Ситуація почала змінюватися у 2010 році. Після багатьох років політичних скандалів та «склоків» у Тернополі утвердилася стабільна влада. Це стало своєрідним «лакмусом» для інвесторів. З міською радою почали працювати західні державні та недержавні інвестори, банки та фонди. Вони перші повірили новій міській владі і побачили, що з нею можна мати справу. Відповідно місто отримало більше фінансових можливостей для розвитку інфраструктури. Місто стало кращим, привабливішим та зручнішим. 

І на це звернули увагу представники великого міжнародного бізнесу, який став активно заходити у Тернопіль.

Як говорить народна мудрість: «Великі справи починаються з малих». У Тернополі вкотре довели правдивість цих слів.

За матеріалами ТМР, Віра Сотник