Головна Новини У Тернопільській лікарні налаштували подачу кисню до палат інфекційного відділення

У Тернопільській лікарні налаштували подачу кисню до палат інфекційного відділення

У палатах інфекційного відділення Тернопільської лікарні швидкої допомоги, де прийматимуть хворих на коронавірус, реконструювали систему подачі кисню. Про це повідомив директор лікарні Ярослав Чайківський, повідомляє Суспільне

За його словами, на це витратили 106 тисяч 731 гривню з міського бюджету.

У лікарні встановили шафу для зберігання кисневих балонів, систему редукторів, лінію транспортування кисню в палати і розводку до кожного ліжка. Систему подачі кисню монтували три дні працівники фірми підрядника зі Львова.

В інфекційному відділенні встановили 6 редукторів у боксах та у палаті інтенсивної терапії, розповідає Ярослав Чайківський:

“Обладнання регулює тиск кисню в системі і допомагає забезпечувати хворого штучною вентиляцією легень. По цій системі йде подача кисню в палату. І коли у нас є пацієнт, якому необхідно проводити штучну вентиляцію легень, то уже до цієї системи підключається апарат, і хворий забезпечується киснем. Якщо у хворого буде підозра на коронавірус, він буде госпіталізований саме у ці боксовані палати інфекційного відділення, які вже готові повністю до прийому хворих із коронавірусом. Система подачі кисню використовується в тих випадках, коли у хворих з коронавірусом розвивається пневмонія, важка форма і коли хворі не можуть самостійно дихати та потребують допоміжної вентиляції легень з подачею кисню.”

За словами Ярослава Чайківського на Тернопільщині жодного випадку захворювання на коронавірус не зафіксували.

Відомо:

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, станом на 17-ту годину в світі зареєстрували 116 тисяч 146 випадків коронавірусу в понад ста країнах світу. Від інфекції померли 4 тисячі 88 людей, видужали – 64 тисячі 385 осіб. Найбільше хворих у країнах Європи є в Італії – 9 172 людини. В Україні зареєстрували 1 лабораторно підтверджений випадок COVID-19.