Головна Новини У Тернопільській дитячій лікарні розпочали службову перевірку

У Тернопільській дитячій лікарні розпочали службову перевірку

Фахівці Тернопільського відділу охорони здоров’я розпочали службову перевірку дитячої лікарні Тернополя за фактом закупівлі для її працівників медичних масок за завищеними цінами. Про це повідомила керівниця пресслужби міської ради Мар’яна Зварич, пише Суспільне.

Керівник дитячої лікарні Андрій Артимович розповів, заклад закупив 10 тисяч медичних масок за ціною 14 гривень 50 копійок. Їх придбали через систему “Прозорро”:

“Було придбано гіпоалергенні, що потрібно для надання медичної допомоги дитячому населенню, тришарові одноразові маски від виробника. Ми керувалися тим, що є високий ризик можливості контакту зі збудником COVID-19. Ми сьогодні займаємося придбанням лише якісних засобів індивідуального захисту, що дозволяє надійно захистити медичний персонал закладу від інфекційних захворювань. Це підтверджується результатами систематичного скринінгу захворюваності працівників нашого закладу. На даний момент в КНП “Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня” немає хворих працівників, які надають спеціалізовану медичну допомогу пацієнтам з COVID-19″.

Перевірку проводять також правоохоронні органи. Факт закупівлі медичних масок за завищеними цінами внесли до єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, – повідомив речник обласного управління поліції Сергій Крета.

Ситуацію також прокоментував виконувач обов’язків заступника прокурора області Олександр Божко:

“Так як це, все-таки, кошти виділені на боротьбу з вірусом COVID-19, всі провадження, у тому числі, пов’язані з витрачанням бюджетних коштів, перебувають на контролі керівництва прокуратури області. Тому в максимально стислі строки буде проведено розслідування, дорозслідування і прийняті відповідні процесуальні рішення, законні та неупереджені”.

З проханням здійснити таку перевірку до правоохоронних органів звернувся міський голова Тернополя Сергій Надал. Також він доручив відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення провести службову перевірку щодо закупівлі масок у цьому медзакладі.