Головна Новини У тернопільському ресторані впіймали 12 нелегалів

У тернопільському ресторані впіймали 12 нелегалів

Посадові особи Управління Держпраці провели інспекційне відвідування у підприємця, який здійснює господарську діяльність у закладі громадського харчування, розташованому у центральній частині міста Тернополя.Під час заходу контролю засобами фото- та відеотехніки було виявлено та задокументовано 12 працівників, які працювали у закладі без оформлення трудових відносин на посадах: барменів, кухарів, офіціантів та прибиральниці.

У своїх письмових поясненнях роботодавець повідомив, що не встиг оформити трудові відносини з працівниками, бо набирає оновлений колектив співробітників за результатами успішного проходження ними так званого «стажування» на робочому місці. Під час інспектування підприємець одразу ж оформив 8 працівників. Разом з тим за використання незадекларованої праці до підприємця вживаються заходи відповідно до наданих повноважень.

Окрім того, розпорядчим документом його зобов’язано узаконити трудові відносини з іншими працівниками.Нагадаємо, що фактичний допуск працівників до роботи без належного оформлення з ними трудових відносин передбачено адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.