Головна Новини У Тернопільському національному економічному університеті зараз дуже непростий час – Андрій Крисоватий

У Тернопільському національному економічному університеті зараз дуже непростий час – Андрій Крисоватий

Нового ректора обиратимуть за два місяці у Тернопільському національному економічному університеті. Наказ про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора ТНЕУ у Міністерстві освіти і науки України видали 24 січня, а оголошення про конкурс на зайняття посади опублікували 29 січня у виданні «Освіта України». Особи, які бажають взяти участь у конкурсі можуть подавати документи в Міністерство до 29 березня.

«У Тернопільському національному економічному університеті зараз дуже непростий час, – розповів під час прес-конференції ректор Андрій Крисоватий. – Але це пов’язано із проходженням певних етапів розвитку. І перед будь-якими виборами акцентується увага до тієї структури, де вони проходять або до того процесу, який відбувається. Мій п’ятирічний контракт закінчується 16 квітня 2018 року. Та, враховуючи всю юридичну площину, ми увійшли у передвиборні баталії. Мене часто запитують: «А ви будете подавати документи?». Так, я вже подав документи на посаду ректора 15 лютого. Це не просто моє рішення, а рішення конференції трудового колективу, яка відбулася 15 грудня 2017 року. Конференція трудового колективу одноголосно висунула мою кандидатуру для подачі документів».

Після оголошення конкурсу на зайняття посади ректора ТНЕУ, у соціальних мережах з’явилися неправдиві повідомлення про кризу у цьому вищому навчальному закладі, які мають на меті дискредитувати діючого ректора. І, можливо, що до завершення подачі документів з’являться й інші претенденти на ректора.

«Перед виборами з’явилося багато фейкових новин, – зауважив Андрій Крисоватий. – І мені неприємно, що від цього страждають члени моєї команди. Останній фейк з’явився від імені проректора з науки. У фейсбуку відкрили сторінку від його імені, облили брудом наш заклад і закрили сторінку, але пост встигли поширити інші. Я готовий до того, що будуть інші фейки. Думаю, все буде залежати наскільки стійкий колектив. Та наголошую, що наш університет відкритий до співпраці зі ЗМІ і надасть будь-яку інформацію, яка цікавить журналістів і громадськість з будь-яких питань. Неправдиву інформацію подають для того, щоб з’ясувати ситуацію, і якщо побачать, що є слабинки в колективі тоді однозначно будуть ще кандидати».

В університеті тим часом готуються до проведення виборів ректора, які відбудуться 25 квітня 2018 року. Попри те, що ТНЕУ має вісім філій, виборчу дільницю вирішили зробити одну – у Тернополі. Після завершення подачі документів на конкурс, діючий ректор оприлюднить свою передвиборчу програму. А поки що зазначає наступне:

«Ми зараз входимо у цифрову економіку, входимо у четверту промислову революцію, де є штучний інтелект і роботизація. І я все буду робити, щоб саме ці новітні технології працювали у наших аудиторіях. Це те майбутнє, яке нас чекає. Що треба робити, щоб студент після закінчення вузу не жалкував за тим, що він провів 5-6 років у наших стінах? Це 5 компетентностей, які ми повинні забезпечити студенту: фахова підготовка, комунікативність – навчити студента працювати у команді, не боятися показати себе, бути лідером, робота з комп’ютером і вміння програмувати базу даних, знання іноземних мов, патріотизм і любов до Батьківщини».