Головна Новини У Тернопільському драмтеатрі відновили репетиції

У Тернопільському драмтеатрі відновили репетиції

У Тернопільському драматичному театрі імені Тараса Шевченка відновили репетиції після майже 3-місячної перерви. Сьогодні на малій сцені відбулася перша репетиція. Про це повідомив головний режисер театру Олег Мосійчук, пише Суспільне

Репетирували сцени з вистави “46 моментів щастя” за твором українського драматурга Анатолія Крима.

У Тернопільському драмтеатрі після карантину відновили репетиціїСуспільне Тернопіль

Репетирують сцени з вистави “46 моментів щастя”

Олег Мосійчук каже, що виставу мали ставити в березні, але з 12 березня театр на карантині. Він розповів, як відновлюють репетиції в умовах послабленого карантину:

“Ми розписуємо поепізодно, беремо ті сцени, де працює два актори, три. Максимум у мене на малій сцені – чотири. А далі в липні-серпні будемо долучати всі компоненти, весь творчий склад, масові сцени”.

У першій репетиції беруть участь дві актриси: Ярослава Мосійчук- у ролі баби Даші та Оксана Яцишин- грає хлопчика Левка.

“До карантину вистава вже була готова до випуску і ми вже підключали світло, музику. А тепер ми ніби починаємо спочатку”, – розповіла акторка театру Ярослава Мосійчук.

Виставу “46 моментів щастя” планують показати у вересні на відкритті театрального сезону, – розповідає директор театру Борис Репка. Зараз у театрі ремонт. Реконструюють велику сцену, фойє театру, закулісну частину, коридори, гримерки:

“На це гроші виділені не були. Це не бюджетні кошти, це наші особисті гроші, які ми самі для себе заробили. Біля 200 тисяч саме фойє та коридор. Про сцену я не говорю, бо це ще буде підраховуватися пізніше”.

За час карантину Тернопільський драматичний театр імені Тараса Шевченка зазнав фінансових збитків, розповів Борис Репка:

“Втрати треба рахувати від березня і до вересня – пів року, то це більше мільйона. Я не вірю в те, що ми з вересня місяця і до кінця року це зможемо надолужити. Наша особлива мета буде – набрати оцю кількість вистав, яку ми не змогли зробити”.

Для нового театрального сезону Тернопільський драматичний театр імені Тараса Шевченка готує чотири вистави.