Головна Новини У тернопільського підприємця-громадянина Туреччини виявили майже пів сотні неоформлених працівників

У тернопільського підприємця-громадянина Туреччини виявили майже пів сотні неоформлених працівників

Нещодавно під час одного із контролю працівники Управління Держпраці у Тернопільській області спільно з працівниками податкової служби виявили та задокументували 47 неоформлених працівників. Вони перебували у швейному цеху, розташованому у спальному районі міста Тернополя.

Як повідомила інспектор праці Наталія Запольська, працювали без оформлення трудових відносин на приватного підприємця, який є громадянином Туреччини, місцеві жителі, серед яких були: перекладач, один чоловік, який виконував трудову функцію з шиття одягу та 45 жінок на посадах швачок і підсобних робітників.

У ході інспекційного відвідування з’ясовано, що 39-річний іноземець зареєстрований як приватний підприємець з листопада минулого року та з того часу орендує двоповерхове приміщення швейного цеху для виготовлення одягу на оптової торгівлі до країн Європи. Підприємець під час проведення заходу державного контролю одразу ж оформив трудові відносини з понад двома десятками тернополян.

За результатами інспекційного відвідування приватного підприємця іноземця Управлінням вживаються заходи щодо притягнення згаданого підприємця до відповідальності за використання незадекларованої праці згідно з вимогами чинного законодавства України.