Головна Новини У тернопільських школах відмінять форми?

У тернопільських школах відмінять форми?

Закон, який зобов’язав школярів носити форму, був підписаний понад 20 років тому тодішнім президентом Леонідом Кучмою.

Батьки вимагають відмінити обов’язкову шкільну форму та скасувати відповідний указ Президента. Така петиція днями з’явилася на офіційному порталі глави держави, повідомляє “1+1“.

Ініціатори петиції заявляють, що змушувати батьків купувати, а школярів носити форму – це дискримінація, а також додатковий фінансовий тягар.

Тож активісти громадського об’єднання Батьки SOS створили петицію з вимогою цей Закон скасувати, мовляв, він дискримінує і батьків і, школярів. В Інтернеті ця тема викликала неабиякий резонанс. Одні виступили за скасування форми, інші проти.

Щоправда форму як таку ініціатори петиції скасовувати й не збираються. Відмінити хочуть лише обов’язок її носити.

У таких країнах як США, Німеччина та Франція, де освіта на високому рівні, вимогу носити шкільну форму скасували ще минулого століття. Аби ж це питання розглянули в Україні, відповідна петиція повинна набрати 25 тисяч голосів протягом трьох місяців.

“В Україні наявність шкільної форми регламентується указом президента. Для того треба скасувати указ президента. Я взагалі прихильник того, щоб кожна школа, як окрема спільнота, сама вирішувала, яку їм форму запроваджувати і чи потрібна їм форма. Я думаю, що нам треба думати не стільки про форму як про зміст. Зміст того, чому навчають в школі і як навчають в школі”, – заявила міністр освіти та науки України Лілія Гриневич.