Головна Новини У тернопільських маршрутках хочуть встановити відеокамери

У тернопільських маршрутках хочуть встановити відеокамери

Встановити відеокамери у маршрутках пропонує начальник Тернопільського відділу Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Сергій Гаврилюк. На його думку це зменшить кількість крадіжок гаманців у пасажирів маршрутних таксі, яких останнім часом значно побільшало. Свою пропозицію він озвучив начальнику управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігорю Мединському під час чергового засідання виконкому.
– Просимо, щоб ви із власниками маршруток розглянули питання щодо забезпечення відеоспостереження у маршрутках, – сказав Сергій Гаврилюк. – Хоча б звичайні відеореєстратори. Зараз значно збільшилась кількість кишенькових крадіжок, а йдуть новорічно-різдвяні свята і їх стане ще більше. Наша статистика говорить, що у тролейбусах кишенькових крадіжок практично не вчиняють, є тільки поодинокі випадки, тому що там постійно ходить кондуктор і всіх бачить.

А в маршрутках систематично крадуть гроші. Тільки за 27 листопада було 3 випадки, а за останні два тижні 11 випадків крадіжок. Довести таку крадіжку дуже важко. А відеоспостереження зіб’є вал цих злочинів.

Міський голова Сергій Надал зазначив, що зобов’язати встановити камери приватних перевізників неможливо, можна тільки рекомендувати їм це зробити. Тому вирішили, що зараз начальник управління транспорту озвучить цю пропозицію приватним перевізникам. А під час оголошення нового конкурсу на громадські перевезення у договорі передбачать пункт про обов’язкове встановлення у салоні маршруток відеоспостереження.
Джерело: Тернопіль Online